VIDEO. Continuă cazul Astra Giurgiu. VEZI ce spune Cristi Balaj, președintele ANAD. „Departamentul juridic consideră pedeapsa jucătorilor prea mică. Ei au contestat decizia, noi am făcut apel”

Cătălin Mureșanu / 10.06.2021, 13:46
VIDEO. Continuă cazul Astra Giurgiu. VEZI ce spune Cristi Balaj, președintele ANAD. „Departamentul juridic consideră pedeapsa jucătorilor prea mică. Ei au contestat decizia, noi am făcut apel”

Scandalul cauzat de trimviratul Seto-Fatai-Ioniță, jucătorii Astrei Giurgiu suspendați pentru că au încălcat regulamentul anti- doping, după ce le-au fost adminsitrate, la o clinică privată din București, perfuzii cu vitamine într-un dozaj care depășește limita admisă de regulamentele internaționale în vigoare. Este vorba de o cantitate mai mare de 100 ml într-un interval de 12 ore, astfel că, după ce au fost audiați și judecați în cadrul Comisiei de Audiere din cadrul Agenției Națională Anti- Doping, fotbaliștii și-au aflat pedepsele. Seto (35 ani) a primit o suspendare de 8 luni, în timp ce Kehinde Fatai (31 ani) și Alexandru Ioniță (25 ani) au luat câte un an.

Toată lumea la apel! Chiar și Seto, fotbalist căruia i-a expirat suspendarea. Acum, poate lua mai mult!

Așa cum PlaySport.ro a anunțat la sfârșitul lunii mai , toți cei trei jucători- chiar și Takayuki Seto, căruia i-a expirat suspendarea- au făcut apel fiind nemulțumiți de decizia primei instanțe.

Mai mult, chiar și ANAD a atacat decizia propriei instanțe, în viziunea departamentului juridic din cadrul instituției supendarea celor trei fotbaliști fiind prea mică.

Prezent în cadrul emisiunii PlayMaker, pe care o puteți urmări săptămânal, în zilele de luni, marți și vineri, pe site-ul PlaySport.ro, pe canalul youtube și pe facebook, Cristi Balaj, președintele ANAD, a confirmat cele relatate de site-ul nostru.

Sportivii au făcut apel. Toți trei, chiar și Takayuki, care ar putea să joace. Am făcut-o și noi, la rândul nostru, prin departamentul juridic, care și-a spus punctul de vedere. ANAD, prin colegii de la juridic, conform legii, au considerat că sancțiunea nu se justifică. Este considerată o pedeapsă prea mică. Sancțiunea maximă, conform codului, este de patru ani”, a dezvăluit Cristi Balaj în cadrul emisiunii PlayMaker.

Seto a primit mai puțin pentru că nu stăpânește limba română

Comisia de Audiere ANAD a ales individualizarea sancțiunilor și a luat în considerare gradul de vinovăție, considerând că Takayuki Seto, în ciuda nenumăratelor absențe de la sedințele Comisiei, a avut dificultăți de percepție față de ce s-a întâmplat la Clinica Cronos Med. Totul din cauza modului precar de a comunica în limba română. Aspect pe care avocații l-au sesizat și la singura audiere a japonezului. Cea prin videoconferință, de la data de 5 aprilie 2021. În plus, Seto ar fi mers la clinică pentru „reclamă”, la rugămintea lui Fatai.

Reacția lui Seto de a face recurs poate fi explicată și prin culpa clubului Astra care, conform regulamentelor WADA, risca să fie exclusă din Liga 1 în cazul în care mai mult de doi jucători au încălcat regulamentul internațional. Astfel, într-o încercare disperată de a mai salva ceva, giurgiuvenii i-au convins pe jucători să meargă împreună la recurs. Între timp, celor de Astra, destinul le-a jucat feste și echipa a retrogradat pe linie sportive.