CFR Cluj își vinde „diamantul”. Neluțu Varga a anunțat că ar putea renunța la serviciile celui mai promițător fotbalist al campioanei

Bădulescu Silvian / 09.01.2022, 13:47
CFR Cluj își vinde „diamantul”. Neluțu Varga a anunțat că ar putea renunța la serviciile celui mai promițător fotbalist al campioanei

Neluțu Varga este pregătit să se despartă de „diamantul” echipei. Claudiu Petrila, fotbalistul-revelație al CFR-ului din acest sezon poate părăsi gruparea din Gruia.

Al treilea cel mai scump fotbalist care pleacă de la CFR?

CFR Cluj a câștigat patru titluri consecutive din 2018 până în prezent. Aceștia sunt favoriți să îl cucerească și pe al cincilea consecutiv, având un avans de 10 puncte față de FCSB, ocupanta locului secund, și 20 de puncte față de ultima echipă de pe podium, FC Voluntari.

Totuși, în ciuda performanțelor realizate pe plan intern, dar mai ales a parcursului european din ultimii ani, CFR Cluj nu a vândut vreun jucător pe o sumă amețitoare pentru Liga 1, precum Universitatea Craiova sau FCSB, care și-au rotunjit veniturile după plecările unor jucători ca Dennis Man sau Alexandru Cicâldău.

Neluțu Varga dorește să profite de forma bună prin care trece Petrila și să-l vândă pe o sumă considerabilă. Zvonko Milojkovic, impresarul lui Bogdan Planic, a dezvăluit că patronul ardelenilor i-a transmis că Petrila este de vânzare, iar prețul acestuia este de 5 milioane de euro, al treilea cel mai scump fotbalist vândut vreodată de CFR. Primul este Alvaro Pereira, cu 6,5 milioane de euro, la FC Porto, iar al doilea, Lacina Traore, a plecat de la CFR la Kuban Krasnodar pentru 6 milioane.

„Nu are cum să ia 5 milioane pe el”

În ultimii ani, CFR a preferat jucători cu experiență celor tineri, astfel că nu s-a axat foarte mult pe dezvoltarea jucătorilor under-21. Petrila este un caz fericit. Totuși, Varga dorește să schimbe această filosofie și este pregătit să investească în construirea unei academii moderne pentru CFR Cluj.

În acest sezon, Claudiu Petrila a bifat 24 de apariții, marcând 5 goluri și oferind 3 pase de gol. Zvonko Milojkovic a declarat că, deși fotbalistul are potențial, Varga nu va încasa 5 milioane de euro pe el.

Am vorbit cu Varga, patronul de la CFR, și cu Vasile Dâncu. Au fost aici, la Belgrad, când au jucat cu Steaua Roșie Belgrad. Varga mi-a zis „dacă găsești vreun club interesat, îl putem vinde pe Petrila cu cinci milioane de euro!”. Nu am cum” a declarat acesta pentru GSP.ro.

Agentul care i-a adus pe Bozovic, Vranjkovic sau Planic în Liga 1 a vorbit, recent, despre diferențele dintre fotbalul ex-iugoslav și cel românesc.

Diferența principală este că, la noi, fotbalul e război, la voi e balet. Jucătorii români sunt învățați să cadă, să ceară faulturi. Când pleacă în străinătate au parte de un șoc” a spus acesta pentru aceeași sursă.