CFR Cluj, la un pas de deraiere în timpul discuțiilor dintre FRF și Dan Petrescu: „Suntem dezamăgiți!” Ce s-a întâmplat | EXCLUSIV Playsport Live

Robert Zanfir / 18.01.2022, 19:40
CFR Cluj, la un pas de deraiere în timpul discuțiilor dintre FRF și Dan Petrescu: „Suntem dezamăgiți!” Ce s-a întâmplat | EXCLUSIV Playsport Live

Cristi Balaj a dezvăluit în cadrul emisiunii Playsport Live că CFR Cluj a fost într-o situație delicată la finalul anului trecut, atunci când FRF a demarat discuțiile cu Dan Petrescu. Președintele ardelenilor a scos la lumină câteva evenimente incredibile de la echipă.

Hagi, Răzvan Lucescu, Dan Petrescu. Primele trei nume mari luate în calcul de Răzvan Burleanu pentru postul de selecționer. Niciunul nu a ajuns pe locul lăsat liber de Mirel Rădoi, dar consecințele nu sunt deloc de neglijat. Între timp, FRF are de ales între Boloni, Edi Iordănescu sau Adi Mutu.

CFR Cluj, la un pas de deraiere în timpul discuțiilor dintre FRF și Dan Petrescu: „Suntem dezamăgiți!” Ce s-a întâmplat

Cristi Balaj a dezvăluit la Playsport Live că FRF nu a acționat deloc fair-play și că politica și stabilitatea clubului au fost serios afectate de negocierile dintre FRF și Dan Petrescu.

Potrivit președintelui lui CFR Cluj, mai mulți jucători aflați pe picior de plecare s-au gândit chiar să nu mai plece, în momentul în care au aflat că echipa s-ar putea despărți de Dan Petrescu.

„Nu s-a schimbat nimic din discursul de la început. Am rămas consecvent. Noi nu am fost dispuși să renunțăm la Dan Petrescu. Dacă s-ar fi plătit clauza, deveneam neputincioși.

Dacă se plătea clauza? Orice antrenor își dorește să antreneze echipa națională. Dan Petrescu își dorește să ajungă la națională, e un antrenor care a demonstrat, dar cu subiectivismul care mă caracterizează, eu mi-am dorit să rămână aici.

Singurul regret și dezamăgirea pe care am avut-o, cred că se mai putea aștepta încă două săptămâni, să încheiem și ultimul joc. Am avut o perioadă aglomerată, obositoare, cu o solicitare, care nu a fost acceptată de FRF pentru a fi lărgită lista în contextul pandemic, pentru că aveam jucătorii foarte obosiți…

Am avut noroc, șansă, cu victorii fără a primi gol. Deja echipe din Liga 1 nu doar că își doreau să nu piardă împotriva noastră, doreau să ne dea gol, acesta ajunsese un obiectiv”, a declarat Cristi Balaj la Playsport Live.

Cristi Balaj: „FRF trebuie să fie un model pentru cluburi”

„Discuțiile acestea mai puteau fi amânate pentru două săptămâni, pentru că am făcut față cu greutate acestor discuții. Cu jucători cu care eram în discuții și doreau să vină și pentru că Dan Petrescu era antrenor, unii jucători care doreau să plece și aproape s-au răzgândit când au auzit că Dan Petrescu pleacă șa națională… cu transferuri puse sub semnul întrebării.

Federația trebuie să fie un model pentru cluburi, în ce privește respectarea regulamentelor. Nu era o problemă dacă se mai aștepta două săptămâni. Oamenii din FRF trebuie să fie oameni cu experiență, oameni care știu ce înseamnă regulamentuș și respectarea acestuia. Deranjul care ar putea să apară în urma unui asemenea subiect…

Cred că era mult mai bine pentru toate părțile, dacă era evitat acest subiect. Sunt aspecte pe care oamenii nu le-au luat în calcul. S-a creat o situație delicată în club. Noi suntem dezamăgiți. Nu înseamnă că reproșez sau arăt cu degetul pe cineva”, a mai declarat Cristi Balaj la Playsport Live.