CFR Cluj pregătește marele transfer al anului. Anunțul oficialilor campioanei a fost făcut

Olteanu Ștefan / 24.02.2021, 14:27
CFR Cluj pregătește marele transfer al anului. Anunțul oficialilor campioanei a fost făcut

CFR Cluj se pregătește să dea o lovitură financiară pe piața transferurilor. Cel mai important jucător al campioanei este gata să prindă transferul anului. Clubul a vorbit deschis despre posibilitatea ca Andrei Burcă, fundaș central de 27 de ani, să plece în străinătate.

CFR Cluj pregătește marele transfer al anului

CFR Cluj este aproape să transfere un jucător important în străinătate. Andrei Burcă este stâlpul din defensiva CFR-ului și recent a devenit om de bază și în echipa națională. Marius Bilașco, oficial al echipei din Gruia, spune că Burcă este aproape să facă un nou pas important în carieră.
Bilașco a dezvăluit că deja sunt discuții despre un posibil transfer, însă nu a oferit mai multe detalii.
Burcă a semnat cu CFR Cluj în iulie 2019, când a avut de ales între două oferte extrem de tentante: CFR și FCSB! Alegerea fundașului care evolua la Botoșani în acea perioada s-a dovedit a fi inspirată. Burcă a luat titlul cu CFR și a ajuns în echipa națională.

Aş vrea să spun câteva cuvinte despre Andrei. M-a surprins plăcut când a venit la Cluj. Şi-a analizat foarte bine şansele de a juca şi a creşte în carieră făcând pasul spre CFR. A pus în balanţă cele două oferte şi a ajuns la concluzia că are mai mari şanse să ajungă la echipa naţională. Un transfer afară? Cu siguranţă, pentru că e un jucător în jurul căruia se nasc multe discuţii”, a spus Marius Bilașco, pentru Look Sport.

Andrei Burcă a refuzat FCSB și a mers la CFR Cluj
Andrei Burcă a refuzat FCSB și a mers la CFR Cluj

Andrei Burcă, cel mai valoros jucător din lotul campioanei

Forma bună pe care a avut-o fundașul central i-a influențat direct și cota de piață. Conform Transfermarkt, Andrei Burcă a ajuns sa valoreze 2.3 milioane de euro, devenind cel mai bine cotat jucător din lotul campioanei.
Burcă i-a depășit în clasament pe Cristian Manea și Bilel Omrani, a căror cotă s-a prabușit la ultima actualizare. Manea este cotat la 2.2 milioane de euro, în timp ce Omrani e cotat la 2 milioane de euro.
Burcă a mai evoluat în cariera la Bacău și Botoșani. În iulie 2019, moldovenii încasau de la CFR Cluj 200.000 de euro pentru Burcă.
Fundașul a explicat ce l-a determinat să aleagă CFR Cluj, în detrimentul FCSB-ului:

Au fost discuţii cu FCSB, mi-am dorit foarte mult să vin la CFR pentru că era echipa campioană, jucam în preliminariile Champions League, aveau un vestiar matur şi voiam să lucrez cu Dan Petrescu, un antrenor matur, şi să fur meserie de la dânsul”, spunea Burcă la finalul anului 2020, potrivit sursei citate.

Andrei Burcă are patru apariții în tricoul echipei naționale, toate în toamna trecută. El a fost titular și integralist inclusiv în barajul cu Islanda. Atunci, el reușea să obțină penalty-un din care Maxim înscria golul României.

Andrei Burcă a evoluat în barajul Islanda 2-1 România
Andrei Burcă a evoluat în barajul Islanda 2-1 România