CFR Cluj vinde în Ungaria. Suma derizorie obținută pe un atacant care a jucat și în Europa League

Gabriel Peneș 21.01.2021, 21:00
CFR Cluj vinde în Ungaria. Suma derizorie obținută pe un atacant care a jucat și în Europa League

Campioana României se desparte de un jucător abia adus în vară. CFR Cluj vinde în Ungaria. Suma derizorie obținută pe un atacant care a jucat și în Europa League. Slovacul Jakub Vojtus, 27 de ani, va ajunge la Mezőkövesd, contra sumei de 180.000 de euro. Atacantul apăruse și în trei partide din grupele Europa League din toamnă.

CFR Cluj vinde în Ungaria

Edi Iordănescu nu are probleme în a se despărți de un jucător abia transferat în vară. CFR Cluj vinde în Ungaria. Atacantul Jakub Vojtus pleacă de la gruparea din Gruia după doar câteva luni petrecute acolo, scrie gsp.ro. El va ajunge la Mezőkövesd, echipă de pe locul 8 în campionatul maghiar. Suma de transfer: 180.000 de euro. Cota de piață a lui Vojtus este de 400.000 de euro. Atacantul slovac nu a înscris, însă, niciun gol, pentru clubul ardelean.

Clujenii îl achiziționaseră pe Vojtus în vară, când l-au adus de la Academica Clinceni din postura de jucător liber de contract. Vojtus era dorit insistent și de FC Voluntari, însă a ales o experiență în afara României, unde a evoluat deja pentru trei echipe, U Cluj, Clinceni și CFR Cluj. Vara trecută, până să bată palma cu ardelenii, slovacul a fost și pe lista de achiziții a lui Sepsi Sfântu Gheorghe.

CFR Cluj vinde în Ungaria
Edi Iordănescu încearcă să ajungă la cel mai bun lot al CFR-ului, în perspectiva luptei pentru un nou titlu

Suma derizorie obținută pe un atacant care a jucat și în Europa League

Vojtus n-a bifat decât 10 partide pentru clujeni. Dar a apărut în trei dintre meciurile disputate de aceștia în grupele Europa League toamna trecută. Cel mai mult a jucat timp de 20 de minute în returul confruntării cu AS Roma, din 26 noiembrie, meci pierdut cu 2-0 de CFR. Ca junior, slovacul a fost în pepiniera lui Inter Milano. Gruparea milaneză l-a „pasat”, însă, mai departe, spre Chievo, apoi la NK Zagreb. La Cluj n-a reușit să se impună ca titular, astfel că despărțirea de echipă pare o mișcare logică.

Campioana a adus din Spania un vârf de 20 de ani

CFR Cluj a adus, în schimb, un atacant de viitor. E vorba de Robert Serediuc, 20 de ani, jucător eligibil pentru regula „sub 21 de ani”. Serediuc a jucat ultima oară în liga a treia spaniolă, la Lleida. Conform Jep Sports Management, citat de gsp.ro, acesta a semnat un contract valabil până în 2023. Va ajunge sub comanda lui Edi Iordănescu din vară, până atunci fiind împrumutat. Serediuc a fost golgeter la toate grupele de juniori ale clubului Lleida. Are și 5 apariții la nivelul celui de-al treilea eșalon din Spania

 

C

Urmăriți Playsport.ro și pe