CFR visa că va lua 5 milioane pentru el, dar Petrescu l-a făcut să dispară din echipă. Ce se întâmplă cu Petrila. Exclusiv

Bogdan Solomon 01.07.2023, 09:17
CFR visa că va lua 5 milioane pentru el, dar Petrescu l-a făcut să dispară din echipă. Ce se întâmplă cu Petrila. Exclusiv

Până nu demult, Claudiu Petrila era jucătorul în schimbul căruia CFR Cluj visa să obțină 5 milioane de euro, însă Dan Petrescu l-a făcut să dispară încet, dar sigur, din formula de start. Acum a fost lămurită situația lui.

Ce se întâmplă cu Petrila, jucătorul pentru care CFR visa să obțină 5 milioane de euro

La începutul anului, mijlocașul de 22 de ani a fost foarte aproape să prindă un transfer în Bundesliga. Augsburg oferea două milioane de euro pe loc, plus bonusuri care ar fi făcut ulterior în așa fel încât suma să se dubleze. Înțelegerea prevedea, totodată, încă un milion de euro pentru eventualitatea în care Petrila bifa cel puțin 15 prezențe în primul eșalon al Germaniei, precum și alți 500.000 de euro dacă echipa reușea să evite retrogradarea.

Între timp, evoluțiile sale nu au mai fost, însă, pe măsura așteptărilor, iar Dan Petrescu a apelat tot mai rar la serviciile sale. În precedenta stagiune a reușit să înscrie doar de patru ori și să ofere șapte pase decisive. Chestionat pe marginea subiectului în cadrul celei mai recente ediții a emisiunii Playsport Live, fostul secund al „Bursucului”, Costin Curelea, i-a lăudat calitățile ofensive, dar a evidențiat și aspectul la care mai are de lucrat: faza defensivă.

„Poate fi un jucător decisiv, are momente în care joacă foarte bine, are niște calități ofensive extraordinare. Nu face foarte bine faza defensivă și la Dan Petrescu trebuia s-o facă. S-a schimbat și sistemul din 4-3-3 în 4-4-2, dar e un jucător care a promis și promite în continuare în fotbalul românesc. Problema e să simtă el că poate, are nevoie de încredere, de cineva să-l susțină și să-l pună în valoare. Poate dacă ar fi fost în altă parte ar fi făcut mult mai bine. Un club mai mic, să-l pună în valoare”, ne-a declarat, în exclusivitate, fostul secund al lui Petrescu.

Yeboah, afectat de ratarea transferului la Slavia Praga

De asemenea, Curelea a oferit detalii cu privire la situația lui Emmanuel Yeboah, un alt jucător care a avut inițial evoluții bune în tricoul formației din Gruia, iar apoi a intrat treptat într-un con de umbră. Totul a pornit de la ratarea transferului la Slavia Praga.

Se întâmpla chiar la începutul acestui an, când cele două cluburi bătuseră palma, atacantul ghanez a mers în Cehia pentru vizita medicală și urma să-și pună semnătura pe contract, dar totul a picat după ce staff-ul fostei echipe a lui Nicolae Stanciu a invocat o problemă la menisc, făcându-l pe Neluțu Varga să pună capăt discuțiilor.

„Yeboah acum merge bine. La vârsta asta, moralul e afectat imediat. A fost acolo, a făcut vizita medicală și când să semneze a apărut ceva undeva. Nici vorbă că a picat teste fizice. Se poate întâmpla orice, până nu semnează nu e nimic sigur. Ori financiar, ori a venit alt jucător pe altă filieră și asta a fost”, a explicat Costin Curelea, la Playsport Live.

Urmăriți Playsport.ro și pe