Chimia dintre Patrick Mouratoglou și Simona Halep există. Ce a sesizat Ilie Năstase în cazul româncei

Giosanu Catinca / 16.05.2022, 19:18
Chimia dintre Patrick Mouratoglou și Simona Halep există. Ce a sesizat Ilie Năstase în cazul româncei

Fostul mare tenismen Ilie Năstase s-a arătat încântat de noua colaborare din tenisul mondial, Simona Halep – Patrick Mouratoglou. Românca își dorește să câștige un Grand Slam pe hard, iar tehnicianul francez face tot posibilul să o ajute pe campioana noastră să își atingă obiectivul.

Simona Halep, laudată de Ilie Năstase

Ilie Năstase este de părere că Halep a făcut o mișcare inteligentă când a ales să colaboreze cu Patrick Mouratoglou. De când lucrează cu fostul antrenor al Serenei Williams, sportiva din Constanța și-a schimbat stilul de joc.

Fostul lider mondial a recunoscut că se încrede sută la sută în ce îi spune Patrick Mouratoglou.

E noua Simona. Cred că am îmbunătățit mult în aceste ultime săptămâni, mai ales la această vârstă, și vreau să cresc și mai mult. Iau acest meci ca pe un boost de încredere. Mă încred sută la sută în ce îmi spune Patrick și mă bucur că pot transpune pe teren pentru că e diferit când execuți la antrenament față de meciul oficial.

Analiză video nu facem, doar discutăm, știe foarte bine ce trebuie să-mi spună, eu știu ce trebuie să fac în teren pentru că înțeleg foarte bine ce îmi spune, sunt discuții simple și exact cum îmi plac mie, nu e nimic exagerat, iar deocamdată, deși sunt doar două meciuri, totul este foarte bine.”, a spus Simona Halep, la scurt timp după ce a început colaborarea cu antrenorul francez.

”A pierdut două turnee, doar nu a pierdut totul”

Ilie Năstase a analizat jocul Simonei Halep din meciul cu Danielle Collins, 6-7, 3-6. Prietenul lui Ilie Năstase a fost prezent la partida cu pricina, iar acum a tras câteva concluzii. El a explicat ce obiective ar trebui să aibă fiica lui Stere Halep.

Nu trebuie să revină în Top 10 (n.r. despre șansele Simonei de a reveni în Top 10 WTA). A fost numărul 1, odată ce ești numărul 1… Eu i-aș spune, i-am mai spus eu, să ia turneele mai mari, să joace doar turneele de Grand Slam, probabil că e un regulament, dacă nu joci 14 turnee nu îți dă puncte. Atunci, probabil că de asta și joacă.

Nu știm, toată lumea spune, ca la fotbal, va bate cu 3-0, ce o să facă. Nu, lăsați-o să joace, ea are un antrenor care îi convine acum și merge înainte. A pierdut două turnee, doar nu a pierdut totul, nu?

Nu știu dacă Mouratoglou este un antrenor potrivit pentru ea. Trebuie să o întrebați pe Simona, ea l-a angajat. Da, se vede o schimbare, serviciul doi e mai puternic, sigur, asta trebuie cu timpul. Nu putem după două săptămâni să îi cerem să fie numărul 1 din nou, e greu.”, a declarat Ilie Năstase, potrivit sport.ro.

De ce a vrut Simona Halep să colaboreze cu Patrick Mouratoglou

Andrei Pavel, fost număr 13 ATP, este de părere că Simona Halep l-a ales pe Patrick Mouratoglou deoarece francezul are în spatele lui o echipă foarte puternică.

Nu știu ce să spun, nu m-a surprins (n.r. – alegerea Simonei Halep). Și-a ales, cred, și un loc în care să se antreneze. Patrick este un băiat extraordinar. Are în spatele lui o echipă foarte puternică, pe lângă toată baza și condițiile care sunt la academie. Are niște antrenori, sparring partneri, fizioterapeuți, preparatori fizic foarte puternici și cred că asta a ales Simona.”, a spus Andrei Pavel, pentru sursa anterior citată.