China a cenzurat mesajul de pace de la festivitatea de deschidere a Jocurilor Paralimpice. Ce a declarat președintele Comitetului Internațional

Olteanu Ștefan 05.03.2022, 09:36
China a cenzurat mesajul de pace de la festivitatea de deschidere a Jocurilor Paralimpice. Ce a declarat președintele Comitetului Internațional

Un nou scandal este în prim-plan la nivel internațional, după ce China a cenzurat mesajul de pace susținut de Andrew Parsons la festivitatea de deschidere a Jocurilor Paralimpice. Președintele Comitetului Internațional a susținut un discurs emoționant care avea rolul de a transmite câteva gânduri bune Ucrainei, țară invadată de Rusia de 10 zile, însă cuvintele sale nu au ajuns la telespectatori.

L-au dat pe „mut” pe președintele Comitetului Internațional! China a cenzurat mesajul de pace de la festivitatea de deschidere a Jocurilor Paralimpice

Mesajul de pace de la festivitatea de deschidere a Jocurilor Paralimpice, transmis de Andrew Parsons, președinte al Comitetului Internațional, a fost cenzurat de China și nu s-a putut auzi la televizor.
Ceremonia de deschidere a competiției a avut loc, vineri, la Beijing, iar Parsons a vrut să trimită în discursul de deschidere câteva gânduri bune ucrainenilor care se luptă pe front în aceste zile. S-au împlinit deja 10 zile de când Ucraina a fost invadadă violent de Rusia. De atunci, împotriva Rusiei au fost luate mai multe măsuri inclusiv la nivel sportiv, iar toți participanții țării lor au fost fost interziși la Jocurile Paralimpice. Aceeași măsură a fost aplicată și în cazul sportivilor din Belarus, țară care a fost complice la invazia Rusiei din Ucraina.

Astăzi vreau și trebuie să încep cu un mesaj de pace. Ca lider al acestei organizații, unde diversitatea este celebrată și diferențele sunt îmbrățișate, sunt oripilat de ce se întâmplă în lume acum”, și-a început Andrew Parsons discursul de la pupitru.

Ulterior, președintele Comitetului Internațional Paralimpic a continuat să vorbească despre războiul din Ucraina, însă telespectatorii nu au mai putut auzi nimic. Potrivit publicației USA Today, vocea lui Andrew Parsons a început să se audă foarte încet, iar cel care avea rolul să traducă în chineză discursul a evitat complet mesajele care făceau trimitere al conflictul armat din Ucraina.

Detaliile nu mai surprind pe nimeni, însă. Guvernul chinez s-a abținut încă de la început să critice invazia demarată de Rusia în Ucraina și, mai mult, s-a opus sancțiunilor pe care Occidentul le-a luat împotriva țării conduse de Vladimir Putin.

Delegația Ucarinei de la Jocurile Paralimpice a fost aplaudată de majoritatea concurenților

Delegația Ucrainei de la Jocurile Paralimpice este formată din 16 sportivi. Înaintea festivității de deschidere, cu toții au scandat „pace pentru Ucraina”, în timp ce erau îmbrăcați în culorile steagului național și afișau bannere mari cu „opriți războiul”. În acele momente, majoritatea concurenților care reprezentau alte țări au aplaudat, iar câțiva dintre sportivi au mers să-i îmbrățișeze pe cei din delegația uncraineană, mai notează USA Today.

Este un miracol că am ajuns la Jocurile Paralimpice. Am depășit o mulțime de obstacole pe drum. Mulți membri ai echipei noastre au fost nevoiți să evadeze în timp ce erau bombardamente și obuze care explodau în jurul lor”, a declarat șeful delegației ucrainene, Valerii Sușkevici.

Urmăriți Playsport.ro și pe