Elena, prima sportivă paralimpică care a pozat în Playboy. Vede cu o capacitate de 3%, dar asta nu e singura nenorocire prin care trece

Bădulescu Silvian 04.11.2021, 18:48
Elena, prima sportivă paralimpică care a pozat în Playboy. Vede cu o capacitate de 3%, dar asta nu e singura nenorocire prin care trece

Elena Krawzow, în vârstă de 27 de ani, a devenit prima sportivă paralimpică din istorie care a pozat în publicația Playboy, ediția din Germania.

Vede doar 3 la sută și a trecut peste o operație pe creier

La vârsta de 7 ani, medicii i-au oferit un verdict dur: aceasta suferea de boala rară Stargardt. Din acel punct, actuala sportivă paralimpică și-a pierdut treptat vederea. În prezent, ea își poate folosi ochii, dar doar într-un procent de 3 la sută. Mai mult, recent, aceasta a trecut peste un nou hop dificil. Acesteia i-a fost găsită o tumoare pe creier, urmând o operație care a avut loc miercuri, la Berlin și în urma căreia sportiva este optimistă.

Salutare, tuturor! Sunt din nou trează și sunt foarte, foarte bine!
Operația a decurs foarte bine. Doctorul meu genial @pvajkoczy crede că a reușit să îndepărteze totul. Pentru a fi în siguranță, va mai efectua astăzi un RMN. Important este că sunt bine și în formă. Nu am deficiențe neurologice și mă simt mai bine și mai fericită ca niciodată.

Asta mă face să fiu foarte mulțumită! Vă mulțumesc că ați fost alături de mine. Cu siguranță a meritat” este mesajul postat de Elena Krawzow pe contul personal de Instagram.

Prima sportivă paralimpică apărută în Playboy

La câteva luni distanță, aceasta a dezvăluit și ce i-a spus familia, una conservatoare de fel, când a aflat decizia sportivei.

La început a rămas fără cuvinte, dar apoi a avut loc un moment foarte important în care a spus ”Te susțin!”. I-am explicat ce înseamnă șansa de a fi prima sportivă paralimpică ce apare pe coperta Playboy, mesajul pentru alte femei care nu sunt perfecte și care nu cred în ele însele. A înțeles asta și a fost mândră de mine”.

Elena Krawzow s-a născut în Kazahstan și are origini rusești. Totuși, ea trăiește în Germania, unde s-a mutat alături de familie, la vârsta de 12 ani. S-a apucat de natație la 16 ani și a participat la două ediții ale Jocurilor Paralimpice. Nemțoaica de 27 de ani este specialistă în probele de bras și liber.

În 2012, în cadrul Jocurilor Paralimpice de la Londra, în proba de 100 de metri bras a cucerit medalia de argint. Mai apoi, în 2021, la Jocurile Paralimpice din Tokyo a cucerit aurul la aceeași probă. Ea mai are două medalii de aur și una de bronz la Mondiale, iar la Campionatele Europene a cucerit cinci medalii de aur, două de argint și două de bronz.

Urmăriți Playsport.ro și pe