Chindia Târgoviște – FCU Craiova 0-3. Oltenii s-au dezlănțuit la Ploiești și au câștigat primul meci după 6 etape. Se accentuează criza la Chindia

Gabriel-Alexandru Ioniță / 16.12.2021, 16:55
Chindia Târgoviște – FCU Craiova 0-3. Oltenii s-au dezlănțuit la Ploiești și au câștigat primul meci după 6 etape. Se accentuează criza la Chindia

Chindia Târgoviște și FCU Craiova au deschis ziua de fotbal în Liga 1 pe stadionul „Ilie Oană” din Ploiești. Oltenii au rupt șirul de 6 meciuri consecutive fără victorie și au urcat provizoriu pe locul 13 în Liga 1. Bălan, Baeten și Compagno au marcat pentru craioveni, care cu această victorie adâncesc criza de la Chindia Târgoviște.


Chindia Târgoviște 0-3 FCU Craiova

Final de meci!

Min. 87: GOL FCU CRAIOVA! Andrea Compagno îl execută pe Căbuz cu un șut plasat la colțul lung din 16 metri după o eroare uriașă a fundașilor centrali adverși.

Min. 58: GOL FCU CRAIOVA! Bușu trimite o centrare înaltă din partea stângă, Baeten se poziționează excelent între fundașii adverși și înscrie cu un șut din voleu.

Min. 46: A început repriza secundă!

Final de primă repriză!

Min. 45+6: GOL FCU CRAIOVA! Bălan înscrie din nou, iar de această dată golul este validat de Horațiu Feșnic.

Min. 45+4: Claudiu Bălan înscrie cu mare noroc, dar penalty-ul se repetă pentru că Iacob nu părăsise terenul.

Min. 45+2: Penalty pentru FCU Craiova și al doilea cartonaș galben pentru Iacob, care este eliminat, în urma unui duel între fundașul Chindiei și Kovacic!

Min. 1: A început meciul!


Echipele de start:

Chindia Târgoviște: Căbuz – Martac, Căpușă, P. Iacob, Corbu – Neguț, Dulca, Popadiuc, Jipa – D. Popa – D. Florea
Rezerve: D. Moldovan, Cherchez, Matiș, Stoian, Suciu, Kocic, A. Ioniță, A. Șerban, M. Șerban
Antrenor: Emil Săndoi

FCU Craiova: R. Popa – R. Negru, Kovavic, Diallo, Bușu – Asamoah, Achim – Baeten, Sidibe, Van Durmen – C. Bălan
Rezerve: Mogoșanu, V. Pop, Blidar, Marquet, Ondaan, Bauza, Raicea, Miuțescu, Compagno
Antrenor: Dan Vasilică


Chindia Târgoviște – FCU Craiova, „derby-ul răniților” din Liga 1 în această perioadă a sezonului

Este un duel între două echipe aflate în mare suferință. Poate chiar în cea mai mare suferință din Liga, alături de Universitatea Craiova, dar echipa lui Laurențiu Reghecampf se află în continuare pe loc de play-off.

În schimb, FCU Craiova se află pe loc de baraj, în vreme ce Chindia Târgoviște a început să se apropie destul de mult de zona periculoasă a clasamentului după seria neagră din ultima perioadă. Echipa antrenată de Emil Săndoi vine după 5 meciuri consecutive fără victorie în Liga 1.

În această perioadă, Chindia a înregistrat 3 înfrângeri și două rezultate de egalitate. Este drept că dâmbovițenii au întâlnit echipe puternice ale campionatului în această perioadă, precum Rapid, sau CFR Cluj. Mai mult, echipa din Târgoviște a și suferit foarte mult în urma unor decizii mai mult decât controversate ale arbitrilor.

Astfel, după un start foarte bun de sezon, Chindia Târgoviște a ajuns pe locul 11 în Liga 1, cu 19 puncte după tot atâtea meciuri disputate, doar două deasupra locurilor de baraj. În schimb, situația de la FCU Craiova este chiar și mai complicată de atât.

Oltenii nu au mai câștigat în Liga 1 de 6 etape, perioadă în care au înregistrat 3 egaluri și 3 înfrângeri. Ultima victorie a formației din Bănie s-a înregistrat pe data de 22 octombrie, 2-0 pe teren propriu cu Gaz Metan Mediaș.

Atunci, antrenorul echipei era Flavius Stoican. Între timp, acesta a fost înlocuit cu Eugen Trică, cel care la rândul său a fost demis de familia Mititelu. Astfel, FCU Craiova a ajuns la 3 antrenori demiși în acest sezon, după numai 19 etape. La meciul cu Chindia Târgoviște pe banca echipei va sta fostul secund Dan Vasilică.

În tur, cele două echipe au terminat la egalitate pe stadionul „Ion Oblemenco” din Craiova, scor 0-0. Partida de astăzi va fi arbitrată de Horațiu Feșnic.

Echipele probabile:

Chindia Târgoviște: 33. Căbuz – 7. Corbu, 98. Căpușă, 6. P. Iacob, 23. Kocici – 10. Neguț, 8. M. Dulca, 59. Popadiuc, 97. Al. Jipa – 11. D. Florea, 19. D. Popa
Rezerve: 1. D. Moldovan, 2. Martac, 9. Matiș, 13. Cerchez, 17. Cr. Șerban, 21. Atanase, 22. Suciu, 39. Ad. Stoian, 88. Ad. Ioniță
Absenți: C. Dinu, Baxevanos, Cantave, Roumpoulakou (accidentați), Celea (suspendat)
Antrenor: Emil Săndoi

FCU Craiova: 31. R. Popa – 2. Negru, 4. Kovacici, 25. Gajici, 23. Bușu – 51. Sidibe, 77. Asamoah, 24. Baeten, 27. Ondaan – 9. Cl. Bălan, 33. Compagno
Rezerve: 1. Mogoșanu, 6. Vl. Achim, 10. Bauza, 14. Miuțescu, 15. Blidar, 16. Vl. Pop, 17. Raicea, 30. Van Durmen, 88. Marquet
Absenți: Paramatti, Diallo (accidentați), Huyghebaert, Dr. Albu (suspendați)
Antrenor: Dan Vasilică