Cicâldău, discurs superb la adresa lui Gheorghe Hagi. Interviu emoționant în presa din Turcia

Gabriel-Alexandru Ioniță / 13.05.2022, 13:22
Cicâldău, discurs superb la adresa lui Gheorghe Hagi. Interviu emoționant în presa din Turcia

Alexandru Cicâldău a vorbit în presa din Turcia despre Gheorghe Hagi și despre rolul pe care acesta l-a avut în cariera sa. Mijlocașul central în vârstă de 24 de ani al celor de la Galatasaray a explicat și cum a ajuns să știe despre clubul din Istanbul, tot datorită „Regelui”, care a scris istorie la gruparea Cim Bom.

Cicâldău, doar cuvinte de laudă pentru Hagi și Terim

De asemenea, Alexandru Cicâldău l-a menționat și pe Fatih Terim, antrenorul care l-a adus în Superlig. Internaționalul român i-a mulțumit „Împăratului” pentru modul în care l-a ajutat să se integreze la echipa din capitala Turciei.

Dacă nu erau dânsul și Academia nu eram ce sunt astăzi. Îi mulțumesc și dânsului și domnului Terim. A avut încredere în mine și m-a adus aici, m-a primit bine și m-a ajutat să mă integrez. Și echipa ne-a ajutat să ne adaptăm, pe mine și pe Moruțan. Oricine în lumea asta a auzit de Galatasaray. Eu o urmăresc de când Hagi a făcut istorie aici. Când am auzit că se face transferul la Galatasaray a fost o senzație unică, pe care nu cred s-o mai simt vreodată”, a spus Alexandru Cicâldău pentru A Spor.

Cum vede fostul fotbalist de la Universitatea Craiova primul său sezon în Turcia

După un start foarte bun, forma lui Alexandru Cicâldău a început să scadă constant și, după înlocuirea lui Fatih Terim cu Domenec Torrent, românul a prins din ce în ce mai puțin echipa la Galatasaray. Situația lui Moruțan este chiar și mai complicată. Fostul fotbalist de la FCSB nu prea mai prinde nici măcar foaia de joc în ultimele săptămâni.

Cicâldău a vorbit și despre acest aspect. Fostul fotbalist al Universității Craiova și-a asumat faptul că a avut evoluții ceva mai slabe după ce a fost infectat cu SARS-CoV-2, dar nu a căutat scuze în acest lucru. El a vorbit și despre cele mai bune meciuri ale sale la Galatasaray și le-a nominalizat pe cele cu Olympique Marseille și cu Barcelona din Europa League.

Când lucrurile nu merg bine, nu sunt genul care să-și caute alibiuri. Nu vreau să dau vina pe faptul că am avut COVID-19, în decembrie, pentru evoluțiile mai slabe de după revenire.

Pentru mine, personal, acel 4-2 cu Marseille de la Istanbul, când am și marcat, a fost cel mai reușit. Și confruntările cu Barcelona vor rămâne niște momente speciale. Acolo sunt jucători cu care jucam pe Playstation când eram mic, acum am ajuns să evoluez împotriva lor”, a mai spus Alexandru Cicâldău sursei citate.

Cicâldău este considerat de către Gică Craioveanu drept un jucător care are valoare necesară pentru a juca în campionatul Spaniei. Ce a spus fostul internațional român în exclusivitate pentru PlaySport.