Cicâldău răspunde suporterilor! ”Hagi, Balaci și Popescu” a fost cel mai simplu răspuns pe care l-a dat

Gabriel Peneș 23.03.2021, 13:41
Cicâldău răspunde suporterilor! ”Hagi, Balaci și Popescu” a fost cel mai simplu răspuns pe care l-a dat

Jucătorii naționalei dialoghează în aceste zile cu fanii tricolorilor prin intermediul FRF TV. Cicâldău răspunde suporterilor! ”Hagi, Balaci și Popescu” a fost cel mai simplu răspuns pe care l-a dat mijocașul de la U. Craiova. Alexandru Cicâldău se pregătește alături de colegii săi pentru debutul în preliminariile CM din 2022.

Cicâldău răspunde suporterilor!

Între antrenamente și ședințe tehnice, jucătorii naționalei poartă și un dialog online cu fanii români. Cicâldău răspunde suporterilor! Mijlocașul de 23 de ani de la Universitatea Craiova a fost rugat să răspundă la 10 întrebări adresate de fani pe peluzatricolora.ro. El este unul dintre fotbaliștii promovați de la naționala U21 care a făcut istorie la Euro U21 din 2019.

Întrebat de ce a ales fotbalul și cine l-a îndreptat spre acest sport, Cicâldău a mărturisit că e singurul „vinovat” de acest lucru.

Plăcerea(nr – de a juca fotbal)! Băteam mingea în curte de când eram mic. Apoi am mers la o echipă. Nimeni nu m-a îndreptat spre fotbal. Eu am spus părinților că vreau să merg (nr -la fotbal), iar ei m-au susținut”, a spus mijlocașul central din lotul lui Rădoi.

”Hagi, Balaci și Popescu” a fost cel mai simplu răspuns pe care l-a dat

Despre cea mai frumoasă amintire de la începuturile carierei, Cicâldău a fost ferm: „Primul titlu de juniori cu Viitorul”. El este, de altfel, un produs al Academiei Hagi, ajungând la Craiova de la Viitorul Constanța, în vara lui 2018. El a vorbit și despre metoda pe care un adversar ar trebui să o folosească pentru a-l anihila. „Prin agresivitate dusă la extrem. Am întâlnit asta de foarte multe ori”, a venit explicația jucătorului. El a mai recunoscut că cea mai frumoasă atmosferă întâlnită într-un meci a fost cea din partidele Craiova – Dinamo disputate pe stadionul „Ion Oblemenco”.

Cicâldău a mai fost rugat să numească 3 jucători din toată istoria fotbalului românesc pe care i-ar fi dorit, acum, în lotul naționalei. „Hagi, Balaci și Popescu”, a venit, aproape instantaneu, răspunsul mijlocașului. Deși lipsiți de prezența lui Mirel Rădoi, ținut în izolare de coronavirus, jucătorii naționalei se pregătesc sub comanda antrenorului secund, Nicolae Dică. Rădoi urmărește totul printr-o cameră tv conectată la laptopul său de acasă. Dar toată lumea încă speră ca selecționerul să poată fi pe banca tehnică a naționalei cât mai curând posibil.

România va avea următorul program în luna martie

– 25 martie: România – Macedonia de Nord, ora 21:45 (Arena Națională)
– 28 martie: România – Germania, ora 21:45 (Arena Națională)
– 31 martie: Armenia – România, ora 19:00.

Meciurile vor fi transmise de PRO TV și contează pentru calificarea la Campionatul Mondial din 2022, găzduit de Qatar. România se mai află în grupă cu Islanda și Liechtenstein. Doar ocupanta primului loc se va califica direct la turneul final, în timp ce locul secund poate duce la baraj.