Cicâldău se pregătește pentru marele transfer. Galatasaray îi dă drumul în Italia pentru 10 milioane de euro

Moldoveanu Camelia 31.10.2021, 16:15
Cicâldău se pregătește pentru marele transfer. Galatasaray îi dă drumul în Italia pentru 10 milioane de euro

Presa din Turcia vorbește despre o posibilă plecare a lui Alexandru Cicâldău de la Galatasaray în această iarnă. Transferul i-ar aduce lui Mihai Rotaru o sumă frumoasă în cont. CSU Craiova l-a vândut în vara acestui an pentru 6.5 milioane de euro, însă prețul mijlocașului a crescut simțitor.

Galatasaray l-ar putea transfera pe Alexandru Cicâldău în această iarnă

Fostul mijlocaș de la Universitatea Craiova s-a transformat rapid într-un om de bază la Galatasaray. Fatih Terim l-a folosit în 9 meciuri din campionatul intern și 3 în Europa League. Alexandru Cicâldău a marcat până acum de trei ori în Super League și a bifat un assist.

Potrivit sporx.ro, în Turcia se vorbește despre interesul echipelor din Seria A pentru Alexandru Cicâldău. Presa a subliniat faptul că Galatasaray nu are de gând să-l vândă sub 10 milioane de euro. Astfel, Mihai Rotaru s-ar alege cu 2 milioane de euro deoarece a păstrat 20% din prețul transferului următor.

Mijlocașul este convocat în mod regulat la naționala României. Jucătorul, născut în 1997, a atras atenția cluburilor din Italia prin performanțele sale în tricoul lui Galatasaray, însă are o clauză în contract de 25 de milioane de euro.

Conducerea nu va lua în considerare ofertele din Italia pentru Cicâldău, în ianuarie, dacă acestea vor fi sub 10 milioane de euro”, scriu turcii.

Fatih Terim se bazează pe mijlocașul român

Alex Cicâldău a fost desemnat principalul executant al fazelor fixe din acest moment. Românul va putea exersa, după ședințele de pregătire, alături de Selcuk Inan, fostul mare jucător al lui Galatasaray, în prezent antrenor secund la Galata. Acesta va trebui să îi împărtășească din experiența lui și din tainele unor execuții bune. Cicâldău este așteptat să se perfecționeze în viitorul apropiat.

Momentul crucial al derby-ului cu Besiktas s-a petrecut pe final, când Galatasaray a beneficiat de un penalty. Scorul era 2 la 1 pentru rivali. Cicâldău era desemnat să bată, dar l-a lăsta pe colegul lui, egipteanul Mostafa Mohamed să execute. Iar acesta a ratat și a pecetluit victoria „vulturilor”.

Executantul de penalty-uri al echipei este Cicâldău, asta este clar, toată lumea știe. Mohamed i-a luat mingea din mâini, a vrut să execute el. Iar Cicâldău i-a dat-o. Din nefericire, se mai întâmplă. Cred că avem un record de a rata penalty-uri în momente cruciale. Asta e, s-a scris, toată lumea știe că Cicâldău ar fi înscris” a declarat Terim la conferința de presă.

Alexandru Cicâldău a primit scuze din partea colegului său

La două zile după meci, fotbalistul egiptean în vârstă de 23 de ani le-a cerut scuze colegilor săi și antrenorului, dar în special lui Alexandru Cicâldău.

Am greșit, o eroare de amator. Îmi pare rău. În special față de Cicâldău”, au fost cuvintele acestuia, potrivit celor de la Milliyet.

De asemenea, jurnaliștii de la Fotomac au explicat după meci că, doar atunci când Cicâldău nu este în formă foarte bună, un alt jucător de la Galatasaray poate să execute lovituri de la 11 metri: „Cicâldău e primul care execută penalty-urile. Totuși, dacă el nu se simte bine într-un meci, ceea ce s-a stabilit se poate schimba atunci”.

Urmăriți Playsport.ro și pe