EXCLUSIV. Cine are mai mulți suporteri în Cluj-Napoca? Erik Lincar, răspuns sincer la PlaySport Live

Octavian Vasilescu 30.04.2022, 13:45
EXCLUSIV. Cine are mai mulți suporteri în Cluj-Napoca? Erik Lincar, răspuns sincer la PlaySport Live

Cluj-Napoca este un oraș în care evoluează două echipe importante din fotbalul românesc: CFR Cluj și Universitatea Cluj.

Antrenorul celor de la „U” Cluj, Erik Lincar (43 de ani), a vorbit despre starea de spirit din oraș. Fostul mijlocaș de la Steaua și Panathinaikos a fost invitat în cadrul unei ediții speciale a emisiunii PlaySport Live.

Lincar spune că fanii Universității Cluj l-au impresionat prin devotamentul lor. Cu toate acestea, Lincar nu a dorit să facă o comparație între suporterii de la CFR Cluj și cei de la „U” Cluj, echipă aflată în Liga 2.

Erik Lincar a vorbit despre fanii lui „U” Cluj

CFR Cluj a câștigat ultimele patru campionate din Liga 1, dar oamenii din zonă susțin că Universitatea Cluj este cea mai iubită echipă din oraș.

Eu cred că „U” are suporteri de generații. Este o echipă de tradiție, o echipă iubită, o echipă studențească. Mulți tineri țin cu „U”. N-aș vrea să intru într-o discuție, dar cu siguranță Universitatea are foarte mulți suporteri. Eu apreciez atașamentul deschis al multor oameni față de echipă.

În oraș am văzut multe fanioane cu „U” Cluj la geamurile mașinilor. „U” înseamnă și baschet la cel mai înalt nivel, nu doar fotbal. Au jucat în Liga Campionilor în acest an”, a spus Erik Lincar, în cadrul emisiunii PlaySport Live.

VIDEO Erik Lincar, invitat la PlaySport Live

„U” Cluj, aproape de promovare

„U” Cluj se află în cursa pentru promovarea directă în Liga 1. Elevii lui Erik Lincar au 54 de puncte și se află la trei lungimi de liderul Petrolul.

Hermannstadt se află pe locul 2, cu 56 de puncte, dar sibienii au un meci în plus. În această rundă, Universitatea Cluj va primi vizita celor de la Unirea Slobozia.

În Liga 1 promovează direct primele două clasate. Locurile 3 și 4 merg la barajul de menținere/promovare cu echipele din Liga 1.

CFR Cluj, lider în Liga 1

Campioana en-titre este lider la zi în Liga 1, cu 48 de puncte. FCSB se află pe locul 2, cu 46 de puncte.

În această etapă, CFR Cluj va primi vizita celor de la Farul Constanța. FCSB va înfrunta FC Argeș, luni, pe teren propriu.

  1. CFR Cluj – 48 pct.
  2. FCSB – 46 pct.
  3. Universitatea Craiova – 42 pct.
  4. FC Voluntari – 30 pct.
  5. Farul Constanța – 28 pct.
  6. FC Argeș – 27 pct.