Fotbalistul din Superliga care a reușit să câștige titlul și să retrogradeze în aceeași ediție de campionat. Exclusiv

Dan Marinache 30.05.2023, 09:05
Fotbalistul din Superliga care a reușit să câștige titlul și să retrogradeze în aceeași ediție de campionat. Exclusiv

Farul este noua campioană a României, în timp ce CS Mioveni și Chindia Târgoviște au retrogradat deja în Liga 2. Patru echipe se mai luptă în acest moment pentru două locuri în Superliga.

Dinamo este deja promovată, în proporție de 99%, după ce a demolat-o pe FC Argeș în manșa tur, scor 6-1. În schimb, UTA și FC Buzău vor lupta la baionetă în returul de la Arad după remiza albă  din primul meci.

Jeremy Corinus a retrogradat cu Chindia, dar va fi și premiat pentru titlul câștigat de Farul

Poate cea mai interesantă ediție de campionat din România, cel puțin de când s-a implementat sistemul cu playoff și playout, a pus pe tapet multe lucruri interesante la final.

Cum ar fi, spre exemplu, faptul că există un singur fotbalist din Superliga care a reușit să câștige titlul, dar care a și retrogradat.

Este vorba despre Jeremy Corinus (26 de ani). Fundașul central francez va primi o medalie și un tricou de campion de la Farul chiar dacă la finalul sezonului a retrogradat cu Chindia Târgoviște.

În prima parte a campionatului, Corinus a fost în lotul campioanei Farul pentru care a jucat șase partide.

”A fost cea mai bună perioadă a mea în România, chiar dacă n-am avut foarte mult timp de joc. Farul a câștigat campionatul datorită lui Gică Hagi.

Este persoana, din tot ce am trăit până acum în viața mea, care știe cel mai mult fotbal. Genial cum vede jocul, analizează totul perfect și atât de repede, găsește întotdeauna cele mai bune soluții pentru echipă într-un timp foarte scurt.

Adăugați exigența lui Hagi, față de tot ceea ce se întâmplă în viața echipei, și veți avea rețeta succesului” a dezvăluit Corinus, în exclusivitate pentru playsport.ro.

Corinus, impresionat de galeria Rapidului: ”Îmi place teribil de mult să joc în fața unui public cum este cel din Giulești”

Francezul regretă retrogradarea cu Chindia și crede că altfel s-ar fi scris istoria dacă echipa din Târgoviște ar fi jucat meciurile de acasă pe stadionul propriu: ”Pentru mine, publicul contează foarte, foarte mult. Dacă am fi avut fanii alături, la fel ca în ultimul meci, sunt sigur că Chindia nu ar fi retrogradat”.

Deși a jucat pentru Farul și pentru Chindia, fotbalistul a fost impresionat de o altă atmosferă întâlnită pe stadion. Lui Corinus i-ar fi plăcut să joace pentru Rapid.

”Mie îmi place teribil de mult să joc în fața unui public cum este cel din Giulești. Cred că e un privilegiu să fii jucător într-o astfel de atmosferă iar publicul Rapidului are un mare merit în rezultatele echipei”, a mai spus Corinus.

Din păcate pentru el, Corinus nu se află la prima retrogradare în România. I s-a întâmplat acest lucru când a venit prima dată în campionatul nostru, la Academica Clinceni.

”A fost dur de tot atunci. Echipa nu avea antrenor, lotul se schimba de la o zi la alta. Nu am încasat nici un ban timp.de trei luni. Vreau să uit cât mai repede acea perioadă”, ne-a mai spus Corinus.

Urmăriți Playsport.ro și pe