Cine este Carney Chukwuemeka, puștiul de 17 ani, pe care se bat Liverpool și United

Bordei Radu / 03.02.2021, 14:23
Cine este Carney Chukwuemeka, puștiul de 17 ani, pe care se bat Liverpool și United

Liverpool și Manchester United se bat pentru un puști de 17 ani. Chiar dacă forțele mari din Premier League aruncă cu zeci de milioane pe staruri din toată lumea, totuși nu le scapă nici cei mai promițători fotbaliști. Iar dacă acest talent vine și din Anglia, atunci oferta este cu atât mai tentantă.

Se știe că echipele mari din Anglia au neglijat mulți tineri cu mare potențial, care au ales să plece, mai ales în Bundesliga. Jucători ca Jadon Sancho sau Jude Bellingham valorează acum zeci de milioane. Manchester United nu a reușit să îl repatrieze pe Jadon Sancho vara trecută, pentru că Dortmund cerea 100 de milioane de euro. De aceea, nimeni nu mai vrea să treacă pe lângă următoarea mare afacere.

Liverpool și Manchester United se bat pentru un puști de 17 ani

Carney Chukwuemeka este ultimul nume care produce rumoare în Anglia. La 17 ani, jucătorul crescut de academia celor de la Aston Villa, unde a ajuns de la 13 ani. Tânărul mijlocaș este așteptat să intre cât mai curând în prima echipă a trupei din Birmingham. Fotbalistul putea debuta deja în Cupa Angliei, dar a fost în izolare, din cauza coronavirusului.

United și Liverpool se pregătesc de un nou duel

Chiar dacă încă nu a jucat la nivel de seniori, marile cluburi îl au deja pe listă. Presa din Anglia anunță că Liverpool și Manchester United sunt cele mai interesate de serviciile fotbalistului. Jurgen Klopp va rămâne fără un jucător important din vară, iar Chukwuemeka ar putea constitui o soluție de viitor.

Este dorit și la echipe mari din Europa

Juventus și Bayern Munchen sunt și ele printre admiratoarele jucătorului de 17 ani. De altfel, acesta ar fi avut o ofertă de a trece în Germania, la fel ca Sancho sau Bellingham. Totuși, tânărul fotbalist a ales să rămână în Anglia. Acesta este conștient că are șanse mari să intre în primul „11” la Aston Villa. Așa va căpăta experiență jucând la cel mai înalt nivel, în Premier League. De aceea a semnat un contract pe trei ani cu echipa care l-a crescut.

Iar fanii de abia așteaptă să îl vadă la lucru.

A refuzat șansa să lucreze cu Guardiola

Totuși, marile echipe din Premier League nu vor renunța foarte ușor. Acesta este considerat un talent deosebit, iar șefii de la United sau Liverpool știu că, în 2-3 ani, acesta ar putea valora mult mai mult. De aceea Manchester City i-a și făcut o ofertă, refuzată însă de fotbalist.

Acesta știa că va avea șanse mici să apară în prima formație a lui Gaurdiola, de aceea a ales să rămână pe loc.