Cine este, de fapt, Giuseppe Marotta, șeful absolut al lui Inter Milano. Omul care aduce succesul

Bordei Radu / 20.07.2021, 19:04
Cine este, de fapt, Giuseppe Marotta, șeful absolut al lui Inter Milano. Omul care aduce succesul

Cine este, de fapt, Giuseppe Marotta, șeful absolut al lui Inter Milano? De bărbatul de 64 de ani, născut la Varese, se leagă mare parte din succesul obținut sezonul trecut de Inter Milano. Fanii nerrazurrilor au așteptat un deceniu să revină în fruntea Serie A. De la sezonul de vis, când Mourinho a adus o triplă istorică la Milano, nu mai cunoscuseră interiștii gustul succesului.

Iar Marotta, om care a construit o dinastie de succes și la Juventus, a fost cel care a dat lovitura fostei sale echipe. A transformat rivala din Milano, în campioană a Italiei.

Cine este, de fapt, Giuseppe Marotta, șeful absolut al lui Inter Milano. Omul care aduce succesul

Poate cea mai importantă mutare reușită de patronii chinezi, a fost convingerea lui Marotta să vină la Inter, în 2018. Echipa avea nevoie de o reconstrucție totală, iar noul CEO s-a pus imediat pe treabă. Asta deși nu dispunea de resursele celor de la Juventus, de unde tocmai plecase. Dar experimentatul conducător n-a disperat, le-a cerut răbdare celor de la Suning și a început o strategie. În 2019, a reușit să îl convingă pe Antonio Conte să preia echipa și, din acel moment, un titlu era inevitabil.

Marotta a reușit și câteva transferuri de excepție, precum cele ale lui Lukaku și Hakimi, iar Interul a detronat, în final Juventus. Fanii știu cine este omul care a făcut posibil acest lucru. Marotta a demosntrat la fiecare club la care a activat că are fler, inspirație, alege perfect antrenorii și jucătorii pe care îi aduce. Și, normal, vin și rezultatele.

A pornit de jos și a ajuns să cucerească fotbalul italian

Pentru Marotta, fotbalul este viața lui: este exemplul perfect de conducător profesionist. Cariera a pornit în 1979, la clubul local, Varese. A stat până în 1986, iar în ultimul an, din postura de președinte a promovat echipa în Serie B. Managementul lui a atras privirile și a trecut pe la mai multe echipe, precum Monza, Como, Ravenna, Venezia, apoi Atalanta. LaBergamo s-a afirmat, după ce echipa a reușit un număr record de puncte.

În 2002 a făcut trcerea la Sampdoria, un uriaș în criză, aflat în serie B. Aceștia au promovat imediat, iar în 2004 a devenit CEO. A activat la genovezi până în 2010, când a reușit un transfer uriaș. L-a adus la Samp pe copilul teribil al Italie, Antonio Cassano. Acesta nu se adaptase la Real, dar la Sampdoria a renăscut și a dus echipa în Liga Campionilor. A plecat imediat și a mers la Juventus.

Acolo a pus bazele unei echipe extraordinare, a adus staruri ca Pogba, Vidal, Tevez ori Higuain. Și echipa lui a câștigat 5 titluri la rând și a jucat și două finale de Liga Campionilor.

Când a simțit că nu mai poate aduce nimic nou, a acceptat provocarea Interului. Și restul este istorie.