Cine este Leao, tânărul de 21 de ani care a rescris istoria în Serie A. Vedeta lui AC Milan a sfidat un record ce dura de 19 ani

Mihai Rosoiu 20.12.2020, 20:08
Cine este Leao, tânărul de 21 de ani care a rescris istoria în Serie A. Vedeta lui AC Milan a sfidat un record ce dura de 19 ani

De azi, toată lumea se întreabă cine este Leao, tânărul de 21 de ani care a rescris istoria în Serie A. Vedeta lui AC Milan a sfidat un record ce dura de 19 aniDoar 6 secunde au trecut din momentul în care arbitrul a fluierat startul partidei dintre Sassuolo și AC Milan și până când Leao a marcat primul gol al partidei.

Leao, tânărul de 21 de ani de la AC Milan a uluit toată planeta

Nimeni nu se aștepta la o reușită atât de rapidă, lumea nici nu se instalase bine pe băncile de rezervă. Probabil că nici fundașii gazdelor nu se așteptau la un asemenea start, iar când 5 fotbaliști ai Milanului au năvălit spre careul advers, nu au avut replică. Totul s-a succedat în viteză, iar Hakan Calhanoglu l-a găsit cu o pasă pe tânărul portughez. Acesta n-a ezitat și a tras sec pentru a deschide scorul.

Pentru Leao această reușită a fost a treia în Serie A și a patra în total. Fotbalistul are și 3 pase decisive cu care să se laude. La 21 de ani, Leao a fost numit de jurnaliștii lusitani „Mbappe al Portugaliei”, pe vremea când acesta juca la Sporting Lisabona. Tânărul atacant nu a evoluat prea mult la Lisabona, pentru că un incident regretabil, în care fanii nemulțumiți de rezultatele echipei, i-au atacat pe jucători, l-au convins să rupă unilateral contractul, alături de mai mulți colegi.

Vine din pepiniera de la Lille

Până la urmă Leao a trecut în Franța, la Lille, club cunoscut pentru modul cum descoperă tinere talente, pe care apoi le șlefuiește și le vinde pe bani mulți. Evoluțiile lui Leao au atras atenția milanezilor, care și ei au pornit o politică de a cumpăra jucători tineri și valoroși. Până la urmă diavolii au plătit o sumă importantă, 30 de milioane de euro pentru jucător.

Leao încă nu s-a impus la Milan, dar a arătat că are potențial și poate crește să devină atacantul pe care toată lumea îl așteaptă. Deocamdată are doar 10 goluri în tricoul italienilor, dar nu a fost titular în multe partide, mai ales de la revenirea lui Zlatan Ibrahimovici. Suedezul este „șeful” vestiarului, mai ales că și evoluțiile lui au fost de top. Zlatan are deja 11 goluri în acest sezon, cu care a dus Milanul în lupta pentru titlu, dar deocamdată este accidentat.

La două secunde în spatele recordului mondial

Chiar și fără Ibrahimovic, Milan tot a reușit să plece cu toate punctele de pe terenul celor de la Sassuolo și să își păstreze fotoliul de lider. Saelemaekers a marcat al doilea gol al Milanului, iar gazdele au punctat prin Berardi. „Diavolul” este la un punct în fața concitadinei Inter, iar campioana Juventus este pe locul 3, la 4 puncte distanță.

Golul lui Leao a doborât un record vechi de 19 ani, din 2001, când Paolo Poggi marca pentru Piacenza după doar 8 secunde. Cel mai rapid gol din istorie pare să îi aparțină unui mexican, Gustavo Ramirez, care a marcat după doar 4 secunde într-o partidă din liga a doua din Mexic.

Urmăriți Playsport.ro și pe