Cine este noul Ianis de la Viitorul? Gică Hagi are un nou jucător pentru „export”

Catinca Giosanu 28.01.2021, 12:20
Cine este noul Ianis de la Viitorul? Gică Hagi are un nou jucător pentru „export”

De-a lungul timpului, Gică Hagi, finanțatorul celor de la Viitorul, a vândut mai mulți jucători importanţi de la echipă. Printre aceștia se numără Răzvan Marin, Ianis Hagi, Florinel Coman, Tudor Băluţă, Cristi Manea, precum și Dragoş Nedelcu. Cu toate acestea,  academia sa şi Viitorul continuă să producă jucători interesanţi. Acum, tehnicianul român are un nou jucător pentru „export”. Cine este noul Ianis de la Viitorul?

Gică Hagi are un nou jucător pentru „export”

Potrivit ultimelor informații date publicului, se pare că Gică Hagi are un nou jucător pentru „export”. Alexandru Măţan este cel care ar putea prinde transferul în străinătate.

Turcii vor să ia tot! Echipa antrenată de Mircea Rednic s-ar putea despărţi de mai mulţi fotbalişti în această iarnă. Și asta, pentru că cei din conducerea fostei campioane a României au reuşit să propună câţiva jucători interesanţi. De exemplu, atacantul Luckassen este dorit în Turcia, la Kayserispor. La rândul lui, Virgil Ghiţă e aproape de o plecare în Ungaria.

Următorul jucător care se află pe listele de transfer e Alexandru Măţan, componentul naţionalei U21 a României. Sportivul şi-a relansat cariera la FC Voluntari, în sezonul trecut. Fotbalistul ofensiv care măsoară 1,67 m şi-a continuat forma bună şi în acest sezon.

Gică Hagi are un nou jucător pregătit de transfer
Gică Hagi are un nou jucător pregătit de transfer

Alexandru Măţan a refuzat-o pe U Craiova pentru a rămâne la Viitorul

Alexandru Măţan (21 de ani) este dorit de mai multe echipe din străinătate, iar negocierile ar fi început deja. Gică Hagi nu s-ar opune plecării atacantului, întrucât vrea să-l introducă în echipa de start pe Alexi Pitu, un jucător de numai 18 ani.

Măţan a petrecut aproximativ zece ani  în academia lui Gică Hagi şi la Viitorul. Acum, conducerea este de părere că e momentul potrivit ca el să plece.

În urmă cu jumătate de an, Alexandru Măţan a fost la un pas de U Craiova. Cu toate că Viitorul s-a înţeles cu oficialii din Bănie, fotbalistul a refuzat să plece.

A fost chiar la începutul sezonului, în vară, când venise Ruben, pentru el, Măţan era jucătorul cel mai important. I-a transmis gândurile sale lui Măţan, se simţea foarte bine, era într-un moment foarte bun, a zis: ”nu doresc, vreau să rămân aici”. Până la urmă a fost şi o înţelegere de contract, pentru că Măţan a dorit o anumită siguranţă financiară pe care Craiova nu a vrut să o plătească şi atunci s-a rupt, dar cluburile erau înţelese”, a dezvăluit Gică Popescu, pentru Telekom Sport.

Până acum, Măţan a jucat în 62 de meciuri pentru FC Viitorul în Liga 1. De asemenea, sportivul de 21 de ani a devenit om de bază în naţionala U21 a României, cu care va participa la Jocurile Olimpice din acest an.

Urmăriți Playsport.ro și pe