Cine este Octavian Popescu. La ce echipe a mai jucat înainte „să explodeze” la FCSB

Octavian Vasilescu / 27.05.2022, 07:56
Cine este Octavian Popescu. La ce echipe a mai jucat înainte „să explodeze” la FCSB

Octavian Popescu (19 ani) impresionează în tricoul celor de la FCSB, iar povestea sa este de-a dreptul impresionantă. Playsport.ro vă spune povestea puștiului născut la Nucet, în județul Dâmbovița.

Popescu a ajuns în 2020 la FCSB, după alte două experiențe la Universitatea Craiova și Rapid. Nu a convins la cele două rivale ale vicecampioanei, dar acum a devenit titular incontestabil la FCSB. Evoluțiile de aici l-au propulsat la echipa națională de seniori a României.

Octavian Popescu, descoperit la Nucet

Octavian Popescu a început fotbalul la școala de fotbal din Nucet. În 2014 a fost cooptat de clubul Regal Sport, din București. Președintele Mihai Badea a povestit cum a pus ochii pe Tavi Popescu, un puști care încă din copilărie se distra pe teren:

Tatăl meu e pasionat de fotbalul de copii și juniori. Se ducea la turnee și m-a sunat la un moment dat: «Băi băiatule, vezi că e un zecar senzațional la Nucet senzațional!». Prima mea reacție a fost: «Du-te, bă, de aici cu Nucetul tău!». Dar peste câteva zile, la același turneu de la Buftea, m-am dus și eu și echipa Nucetului juca în spatele meu.

Așa l-am remarcat pe Tavi. Avea 11 ani. Mi-aduc aminte cuvintele antrenorului nostru, Radu Gabriel: «Dacă vine la noi, Tavi va crește valoarea echipei cu 50 la sută. Are o inteligență fotbalistică așa cum nu am mai văzut!». Făcea lucruri în meciuri pe care nu i le spunea nimeni, avea o șmecherie de fotbalist pur sânge”, a povestit Mihai Badea, potrivit GSP.ro.

A jucat la Rapid și Universitatea Craiova

Clubul Regal Sport a fost preluat ulterior de Rapid, dar nu toți juniorii au fost transferați definitiv de giuleșteni. Octavian Popescu a fost cedat sub formă de împrumut la Rapid, pentru 6 luni, după care a plecat la Universitatea Craiova.

Adrian Iencsi l-a școlit la Craiova, unde a pregătit echipa a doua a clubului în perioada 2019-2020. Oltenii au avut opțiunea unui transfer definitiv în cazul lui Octavian Popescu, pentru 90.000 de euro. N-au achitat această clauza, iar FCSB a intrat pe fir.

Gigi Becali l-a cumpărat pentru 190.000 de euro și îl deține în proporție de 100%. Fostul patron de la Regal Sport, Claudiu Florică, nu regretă că nu a păstrat procente dintr-un viitor transfer al lui Tavi Popescu. Acesta consideră că suma de 190.000 de euro este foarte mare pentru un junior crescut în România.

Octavian Popescu, în perioada Rapid / Foto Facebook

Daniel Pancu i-a oferit șansa debutului la seniori

Octavian Popescu a jucat primul meci de seniori în tricoul Rapidului, în perioada lui Daniel Pancu. Acesta l-a trimis în teren într-un meci amical, la Voluntari.

Tavi Popescu a jucat primul meci la seniori cu mine antrenor. Da, într-un amical, la Voluntari, în primele săptămâni la Rapid.

Da, eu îl văzusem înainte, la juniori, la Coresi. Sărea în ochi! Șerpuia printre ăia, pe acolo, îi dădeai o minge și le-o ascundea”, a spus Daniel Pancu, pentru Digi Sport.

Clauză de 100 de milioane de euro

Patronul de la FCSB, Gigi Becali, i-a setat acum o clauză de reziliere de 100 de milioane de euro lui Octavian Popescu. Conform site-ului de specialitate Transfermarkt, acesta este cotat la 3 milioane de euro.

Mai are contract cu FCSB până la 30 iunie 2024. Din 2020 și până în prezent, Popescu a strâns 71 de meciuri în tricoul FCSB-ului, pentru care a marcat 13 goluri și a oferit 12 pase decisive.

VIDEO Octavian Popescu, gol superb în meciul cu CFR Cluj