Cine este omul care l-a făcut „țigan și cerșetor” pe Marius Șumudică, în direct la tv. Antrenorul lui Gaziantep a fost jignit grav

Gabriel Eșanu 10.01.2021, 08:56
Cine este omul care l-a făcut „țigan și cerșetor” pe Marius Șumudică, în direct la tv. Antrenorul lui Gaziantep a fost jignit grav

Marius Șumudică a suferit prima înfrângere după aproape patru luni în Turcia. Gaziantep a fost învinsă pe terenul lui Sivasspor, scor 1-2, dar rămâne în lupta pentru podium. Este pe locul 4, cu doar trei puncte în spatele liderului Beșiktaș. Doar că antrenorul român pare să își facă din ce în ce mai mulți dușmani în fotbalul turc. A fost atacat inclusiv de președintele lui Gaziantep pentru modul în care negociază pentru prelungirea contractului.

Erman Toroglu, un cunoscut analist TV, avut un derapaj grosolan la adresa lui Marius Șumudică, pe care l-a numit țigan și cerșetor. Românului i s-a reproșat că a cerut o mărire de salariu pentru a accepta prelungirea contractului scadent în vară. Asta în vreme ce oficialii lui Gaziantep i-au propus o reducere de 20 de procente, din cauza pandemiei de coronavirus. Șumudică s-a declarat jignit de propunerea pe care i-a făcut-o bașkanul lui Gaziantep.

Marius Șumudică a fost făcut ‘țigan’ în Turcia. A pățit-o și Sebastian Colțescu, în partida PSG – Bașakșehir

„Antrenorul ăsta e plin de figuri, joacă teatru. Nu am mai văzut așa ceva, unde se crede? Se comportă ca un țigan, e un țigan”, a declarat Erman Toroglu, fost jucător și arbitru, în direct la TV.

Moderatorul a încercat să îl tempereze pe Toroglu, dar nu a făcut altceva decât să provoace o nouă reacție necontrolată a acestuia.

„Dar cum să-i spun altfel, să-l numesc cerșetor?”, și-a continuat Toroglu asediul, confom presei din Turcia.

Nu este primul derapaj la adresa românilor al unui reprezentant al fotbalului turc. La celebrul scandal Colțescu, s-a putut auzi clar cum o persoană din staff-ul lui Bașakșehir spune: „în țara mea, românii sunt considerați țigani”. Se pare că replica i-ar fi aparținut lui Okan Buruk, antrenor secund al formației din Istanbul.

„Banii pe care-i plătim lui și celor din staff sunt 1,2 milioane euro, el ne-a cerut 1,6 milioane plus bonusuri. I-am zis despre situația actuală și l-am rugat pentru o reducere. Unde este lipsa de respect? Cere contract, contract, contract după fiecare meci. El își arogă tot succesul, se poate întâmpla vreodată așa ceva? 

Dacă avem succes, este și rezultatul jucătorilor, dar și al managementului! Nu joacă el singur și câștigă meciurile! Este adevărat că i-am cerut 10 la sută discount, asta-i situația.  În condițiile în care fotbalul turc stă prost cu banii, tribunele sunt goale, nu sunt venituri din publicitate. Nimeni nu vorbește atâta despre contract. Ne susținem antrenorul și îl respectăm, dar explicațiile lui sunt greșite”, a declarat sâmbătă Mehmet Bukuyekși, bașkanul lui Gaziantep.

Urmăriți Playsport.ro și pe