Cine este Ralf Rangnick, antrenorul care îl va antrena pe Cristiano Ronaldo la Manchester United

Robert Zanfir / 25.11.2021, 18:31
Cine este Ralf Rangnick, antrenorul care îl va antrena pe Cristiano Ronaldo la Manchester United

Presa din Anglia anunță că Ralf Rangnick este alesul lui Manchester United, ca înlocuitor al lui Ole Gunnar Solskjaer. Germanul este în acest moment directorul sportiv al rușilor de la Lokomotiv Moscova.

Manchester Unite are antrenor. Cel puțin așa anunță presa locală, care precizează că trupa de pe Old Trafford s-ar fi înțeles cu Ralf Rangnick (63 de ani), deși Cristiano Ronaldo ar fi insistat pe varianta Luis Enrique.

Cine este Ralf Rangnick, antrenorul care îl va antrena pe Cristiano Ronaldo la Manchester United

Din câte anunță The Atletic, neamțul și-a dat acordul venirii pe Old Trafford, dar așteaptă răspunsul celor de la Lokomotiv Moscova, unde este sub contract ca director sportiv.

Ralf Rangnick este văzut de mulți ca părintele fotbalului modern din Germania. Hannover, Schalke, Hoffenheim și RB Leipzig sunt echipele pe care, între altele, le-a antrenat neamțul de-a lungul timpului.

Ralf Rangnick este cunoscut și pentru performanța de a promova în Bundesliga, la începutul acestui secol, cu Ulm 1846, pentru prima dată în istoria clubului.

Germanul este foarte apreciat și pentru calitățile de director sportiv. Și-a dovedit aceste abilități atât la conducerea celor de la Red Bull Salzburg, cât și în fruntea lui Leipzig. Alături de ultima a urcat din liga a patra până în Budesliga.

Ralf Rangnick ar urma să semneze cu Manchester United până la finalul sezonului, în calitate de antrenor interimar. Germanul nu va fi însă pe banca la meciul din weekend, cu Chelsea.

Manchester United i-a oferit un salariu uriaș lui Zinedine Zidane

Unul dintre favoriții șefilor de pe Old Trafford a fost Zinedine Zidane. Antrenorul francez în vârstă de 49 de ani este liber de contract din iunie, când s-a despărțit de Real Madrid.

Potrivit BBC, Zidane i-a transmis americanului Joel Glazer, proprietarul lui United, că nu este interesat să preia echipa în acest moment.

Asta deși francezul urma să aibă un salariu uriaș, de 20 de milioane de euro pe sezon. Mai mult, Glazer i-ar fi promis și investiții majore în transferuri în perioadele viitoare de mercato.

Se pare că Zidane nu ar fi fost nici pe placul lui Cristiano Ronaldo, care l-ar avea ca favorit pe Luis Enrique.

Ole Gunnar Solskjaer a fost demis de la Manchester United după înfrângerea cu 4-1 în fața lui Watford. Rezultatul i-a lăsat pe locul opt în Premier League.