Cine o să preia numărul 10 de la Rareș Ilie, după ce Rapid l-a vândut la Nice

Octavian Vasilescu 15.07.2022, 10:31
Cine o să preia numărul 10 de la Rareș Ilie, după ce Rapid l-a vândut la Nice

Rareș Ilie (19 ani) va ajunge la Nice în această vară, iar Rapid va încasa circa 5 milioane de euro. Din informațiile Playsport, un idol din Giulești va prelua tricoul cu numărul 10 după plecarea lui Rareș.

Alexandru Ioniță (27 de ani) a decis să poarte tricoul cu numărul 10 la Rapid după ce Rareș Ilie a bătut palma cu Nice. De când a revenit la Rapid, mijlocașul a jucat cu numărul 80 pe spate.

Alexandru Ioniță va purta numărul 10 la Rapid

Acum, după plecarea lui Rareș Ilie, Ioniță a ales să renunțe la numărul 80 și să devină noul decar din Giulești. Anul trecut, Rareș Ilie i-a oferit lui Alexandru Ioniță numărul 10, dar „Bulgarul” a refuzat.

Ioniță a fost suspendat pe perioada cantonamentului de vară, după ce ANAD a constatat că jucătorul a încălcat interdicția din cazul Astra. A doua suspendare a expirat în aceste zile, astfel că mijlocașul poate evolua încă din prima etapă.

Antrenorul de la Rapid, Adrian Mutu, este convins să Alexandru Ioniță va fi un jucător decisiv în acest sezon: „Alex s-a antrenat foarte bine în această perioadă. Psihic, stă foarte bine, iar fizic nu cred că a avut vreodată în viața lui o formă mai bună. Nu mai are kg în plus, iar forma lui e bună. Va avea cea mai bună formă acum”, a spus Mutu, la finalul cantonamentului.

Rareș Ilie pleacă la Nice

Rareș Ilie a jucat 38 de meciuri pentru Rapid în sezonul precedent. El a înscris șase goluri și a livrat zece pase decisive. De asemenea, a participat cu naționala U19 Campionatul European.

Nice va achita circa 5 milioane de euro pentru transferul mijlocașului român. Președintele clubului, Daniel Niculae, a vorbit despre această mutare:

„Urmează vizita medicală, apoi semnarea contractului. Contractul este foarte bine făcut. Grosul sumei va fi plătit în primele luni după transfer. Nu vă pot spune suma exactă, în jur de 5 milioane de euro”, a transmis Daniel Niculae.

În Ligue 1, Rareș Ilie va încasa un salariu de circa 500.000 de euro pe an, de 14 mai mult decât la Rapid!

Urmăriți Playsport.ro și pe