Angelescu anunță că transferul lui Rareș Ilie s-a perfectat. Decarul giuleștean intră în istoria clubului feroviar

Justin Gafiuc 14.07.2022, 17:56
Angelescu anunță că transferul lui Rareș Ilie s-a perfectat. Decarul giuleștean intră în istoria clubului feroviar

Victor Angelescu, finanțator al echipei Rapid, a anunțat în exclusivitate pentru PlaySport.ro că transferul lui Rareș Ilie la OGC Nice s-a perfectat. Decarul giuleștean intră în istoria clubului feroviar, deoarece devine jucătorul plecat pe cea mai mare sumă de transfer!

Toate detaliile tranzacției lui Rareș Ilie la OGC Nice. Angelescu anunță că transferul s-a perfectat

Transferul lui Rareș Ilie la OGC Nice nu mai este un simplu zvon, deoarece Victor Angelescu, finanțator al echipei Rapid, a anunțat în exclusivitate pentru PlaySport.ro că mutarea s-a perfectat.

Angelescu spune că în acest moment toate părțile sunt înțelese și Rareș Ilie își face deja bagajul pentru a merge în Franța. Urmează vizita medicală, după care va fi prezentat oficial în calitate de nou jucător al lui OGC Nice:

Afacerea este închisă cu Nice. Băiatul pleacă în Franța să facă vizita medicală, nu va face deplasarea la Cluj, pentru meciul din prima etapă”, ne-a declarat Victor Angelescu.

PlaySport.ro a aflat și detaliile tranzacției. Deși suma vehiculată inițial se învârtea în jurul a 5.000.000 de euro, se pare că Rapid a reușit să obțină 6.000.000 de euro, plus 10% din revânzarea fotbalistului de 19 ani.

De asemenea, în contractul lui Rareș Ilie sunt stipulate și câteva clauze care cu siguranță le vor mai aduce bani giuleștenilor.

Tot sursele PlaySport indică faptul că Rapid va mai încasa 500.000 de euro în momentul în care Rareș Ilie va aduna 10 prezențe în tricoul lui Nice. De asemenea, giuleștenii vor fi răsplătiți și cu aproximativ 300.000 de euro dacă Rareș Ilie va debuta oficial în prima reprezentativă a României.

Sume mai mult decât bune obținute de conducerea Rapidului, având în vedere că Rareș Ilie are doar 19 ani.

Francezii de la L’Equipe au scris despre transferul lui Rareș Ilie la OGC Nice

Negocierile dintre OGC Nice și Rapid au fost confirmate și de francezii de la L’Equipe. Aceștia au scris că Rapid va primi banii eșalonat din partea echipei din Ligue 1.

„Revenit la Nice, Lucien Favre a adus un mijlocaș lateral foarte promițător din România, Rareș Ilie. În vârstă de 19 ani, jucătorul Rapidului a fost deja ofertat oficial. Potrivit informațiilor noastre, cele două cluburi negociază în prezent eșalonarea plății. De asemenea, echipa românească îi caută deja un înlocuitor lui Rareș Ilie”, a scris L’Equipe.

Se pare că eșalonarea plății nu a fost un impediment în negocieri. Așa cum a anunțat Victor Angelescu pentru PlaySport, părțile s-au înțeles în totalitate.

În sezonul trecut, Rareș Ilie a marcat șase goluri și a oferit zece pase decisive în 38 de apariții. Alături de OGC Nice, fotbalistul român va avea ocazia să evolueze în preliminariile Conference League. Nice a încheiat pe locul 5 în sezonul trecut de Ligue 1, la doar trei puncte în spatele ultimei poziții de UEFA Champions League.

1.300.000 de euro este cota de piață a lui Rareș Ilie, potrivit Transfermarkt. Mulțumită transferului la Nice, el a devenit cel mai bine vândut jucător din istoria Rapidului, depășindu-l în clasament pe Cristi Săpunaru. Pentru acesta din urmă, Porto plătea în iulie 2008 suma de 5.000.000 de euro.

„Rareș Ilie și cele 5 milioane”. Alin Buzărin a scris pentru PlaySport.ro un material special despre plecarea tânărului fotbalist din Giulești.