Cine transmite la TV meciul de Fed Cup România – Italia

Gabriel Peneș / 16.04.2021, 11:33
Cine transmite la TV meciul de Fed Cup România – Italia

De astăzi, Clujul va fi gazda unei importante întâlniri de tenis feminin. Digi Sport 2 va transmite la TV meciul de Fed Cup România – Italia. Primele două partide de simplu vor avea loc astăzi, începând cu ora 15.30. Mâine, se vor disputa celelate două meciuri de simplu. Dacă scorul va fi egal, 2-2, partida de dublu va fi cea care va decide învingătoarea. Și, automat, echipa ce rămâne în Grupa Mondială a Fed Cup, actuala Billie Jean King Cup.

Cine transmite la TV meciul de Fed Cup România – Italia

Partidă decisivă pentru rămânerea în Grupa Mondială a competiției, în aceste două zile, la Cluj. Digi Sport 2 va transmite la TV meciul de Fed Cup, România – Italia. Echipa noastră a pierdut, în ultima săptămână, două jucătoare importante, în frunte cu Simona Halep. Numărul 3 mondial s-a retras din formație din cauza problemelor la umăr ce continuă să nu-i dea pace. Patricia Țig (63 WTA), la rândul ei, a fost nevoită să declare forfait, tot din cauza unei accidentări.

De altfel, accidentările și încercarea de a se califica la Olimpiadă, sunt motivele pentru care și alte jucătoare au lipsit de pe lista căpitanului-jucător, Monica Niculescu (173 WTA).

Mi-am dorit foarte mult să o avem şi pe Irina Begu în echipă, şi pe Jaqueline, şi pe Olaru. Raluca a câştigat un turneu recent, nu mai zic de Ana Bogdan, dar aşa s-a nimerit. Fetele… Eu le-am convocat. Mi-am dorit foarte mult să o am pe Irina Begu în echipă, nu mai ştiţi de câte ori am salvat România şi ne-am pus sufletul în teren… Dar este an olimpic, şi-a dorit foarte mult să se ducă la Olimpiadă”, a declarat Monica Niculescu despre absența Irinei Begu (74 WTA) pentru pagina oficială a federației de tenis.

Cine transmite la TV meciul de Fed Cup România - Italia
Meciul de Fed Cup, România – Italia, va putea fi urmărit la Digi Sport 2. Echipa noastră e gata de lupta ce va începe astăzi, de la ora 15.30

Partidele încep astăzi, de la ora 15.30

Niculescu a explicat și neconvocarea altor jucătoare care ar fi putut face parte din lotul tricolorelor.

Jaqueline (nr – Jaqueline Cristian, 144 WTA) este la un pas să intre în top 100 şi şi-a dorit foarte mult să facă puncte şi să joace la Istanbul. Din păcate, este în calificări, care se suprapun cu meciurile din Fed Cup.  Raluca Olaru (42 WTA la dublu), e an olimpic şi doreşte să mai facă puncte. Ana Bogdan (102 WTA) a avut un început de an destul de greu şi este la Istanbul în calificări. Le înţelegem decizia, le aşteptăm, sper, în meciul următor”, a adăugat Monica Niculescu, conform sursei citate.

În aceste condiții, lotul României este format din Irina Bara (132 WTA), Mihaela Buzărnescu (137 WTA), Gabriela Ruse (168 WTA) și căpitanul-jucător Monica Niculescu (173 WTA). De partea cealaltă, în lotul Italiei, condus de căpitanul-nejucător Tathiana Garbin, se află Martina Trevisan (99 WTA), Jasmine Paolini (104 WTA), Elisabetta Cocciaretto (111 WTA), Giulia Gatto-Monticone (169 WTA) și Bianca Turati (259 WTA).

Irina Bara (26 de ani, locul 132 WTA), racheta numărul 1 a României, va începe duelul dintre tricolore și sportivele din „Cizmă”, contra Elisabettei Cocciaretto (locul 111 WTA, 20 de ani). Meciul va începe, astăzi, de la ora 15.30. El va fi urmat de duelul Mihaela Buzărnescu (137 WTA, 32 de ani) și Martina Trevisan (99 WTA, 27 de ani). Mâine, vor urma alte două partide de simplu. Dacă, la finalul acestora, scorul geeneral va fi egal, atunci întâlnirea de dublu va deveni decisivă pentru stabilirea echipei ce va rămâne în Grupa Mondială a competiției.

Programul complet al întâlnirii România – Italia

Vineri, 16 aprilie:

  • Irina Bara – Elisabetta Cocciaretto, ora 15:30, pe Digi Sport 2
  • Mihaela Buzărnescu – Martina Trevisan, ora 17:30, pe Digi Sport 2

Sâmbătă, 17 aprilie:

  • Irina Bara – Martina Trevisan, ora 14:00, pe Digi Sport 2
  • Mihaela Buzărnescu – Elisabetta Cocciaretto, ora 16:00, pe Digi Sport 2
  • Monica Niculescu/Gabriela Ruse – Jasmine Paolini/Giulia Gatto-Monticone, ora 18:00, pe Digi Sport 2