Cine va antrena CFR-ul sezonul viitor. Ioan Varga și-a pus subalternii să-l sune pe Dan Petrescu

Ioan Valentin Oprea 24.05.2023, 18:16
Cine va antrena CFR-ul sezonul viitor. Ioan  Varga și-a pus subalternii să-l sune pe Dan Petrescu

CFR a ratat titlul după cinci ani de supremaţie în prima ligă, dar Nelu Varga nici nu se gândeşte să renunţe la Dan Petrescu. „Bursucul” mai are contract valabil cu gruparea alb-vişinie până în vara lui 2024, însă patronul CFR-ului insistă ca Petrescu să îşi pună semnătura pe un nou angajament.

Chiar dacă s-a vehiculat în presă că „Super Dan” nu şi-ar mai dori să continue la trupa de la poalele Feleacului, sunt şanse tot mai mari ca antrenorul să îi conducă de pe margine pe Camora şi compania şi în stagiunea viitoare din Superligă. În cazul în care o va părăsi, în această vară, pe CFR, cel poreclit „Bursucul” va fi obligat să achite clauza de reziliere, care e în valoare de 400.000 de euro.

Petrescu aşteaptă să vadă ce oferte vor veni pe numele său în perioada de mercato, dar pare tot mai hotărât să îşi ducă la bun sfârşit angajamentul cu CFR. Potrivit informaţiilor furnizate de jurnaliştii de la Gazeta Sporturilor, finanţatorul alb-vişiniilor, Nelu Varga, îl presează pe „Super Dan” să îşi prelungească înţelegerea cu trupa din Gruia şi să rămână la timona CFR-ului până în vara lui 2027. Varga şi-ar fi pus deja subalternii să discute cu Petrescu despre termenii noului contract.

Două obiective majore pentru echipa din Gruia

În noul sezon, alb-vişiniii vor avea de îndeplinit două obiective. Deac şi ceilalţi coechipieri ai săi vor lupta, mai întâi, pentru a ajunge în grupele Conference League, iar apoi se vor bate pentru titlu.

Feroviarii nu sunt încă siguri de calificarea în cupele europene. CFR e, în prezent, pe locul al treilea în Superligă, la doar două puncte în faţa celor de la CSU Craiova. Alb-vişiniii ar putea primi o mână mare de ajutor din partea rivalilor de la U Cluj.

Dacă elevii lui Ioan Ovidiu Sabău vor cuceri Cupa României, iar CFR va încheia campionatul pe ultima treaptă a podiumului, atunci alb-vişiniii vor juca direct în preliminariile Conference League, fără a mai fi nevoiţi să treacă prin emoţiile unui baraj cu învingătoarea din duelul dintre FCU Craiova şi FC Voluntari.

Urmăriți Playsport.ro și pe