Cine va fi colegul lui Hamilton în noul sezon de Formula 1

Gabriel-Alexandru Ioniță / 07.09.2021, 16:43
Cine va fi colegul lui Hamilton în noul sezon de Formula 1

Lewis Hamilton va avea un nou coleg de echipă în noul sezon de Formula 1 după plecarea lui Valtteri Bottas de la Mercedes. Potrivit The Sun, pilotul finlandez în vârstă de 32 de ani va fi înlocuit cu britanicul de 23 de ani George Russell.

George Russell va fi noul coleg al lui Lewis Hamilton

Informația a fost confirmată chiar de reprezentanții echipei germane. Aducerea lui Russell a fost luată în calcul de Mercedes de foarte multe ori în ultimul an.

Acum, decizia a fost luată în sfârșit, mai ales în condițiile în care Valtteri Bottas a avut o primă parte a acestui sezon destul de dificilă. De asemenea, în acest timp George Russell și-a continuat progresul vizibil și i-a convins pe nemți să îi dea șansa de a fi coechipier cu compatriotul său, Lewis Hamilton.

George Russell vine la Mercedes de la Williams, la fel cum s-a întâmplat și cu Bottas în 2017. Finlandezul va fi noul pilot al celor de la Alfa Romeo.

El îi va lua locul la echipa italiană chiar compatriotului său Kimi Raikkonen, care se va retrage la finalul acestui sezon. Bottas va fi astfel coleg din stagiunea viitoare cu italianul Antonio Giovinazzi. Asta dacă nu cumva și acesta va părăsi echipa în perioada viitoare, existând mai multe zvonuri în acest sens.

Valtteri Bottas a confirmat mutarea la Alfa Romeo pe Twitter
Valtteri Bottas a confirmat mutarea la Alfa Romeo pe Twitter

Ce a declarat George Russell despre această nouă provocare și despre noul său coechipier

Noul pilot al celor de la Mercedes a dezvăluit că a fost extrem de entuziasmat la primirea acestei vești. Totodată, el a explicat și că este conștient că drumul nu va fi deloc unul ușor.

Și a ținut să sublinieze și faptul că Valtteri Bottas a făcut lucruri fenomenale pentru echipă în ultimele sezoane. Astfel că ștacheta este ridicată destul de sus în acest moment.

Aș minți dacă aș spune că nu am fost absolut entuziasmat. Este o oportunitate uriașă și vreau să o apuc cu ambele mâini. Dar nu îmi fac iluzii cu privire la dificultatea provocării. Va fi un drum de învățare cu foarte multe suișuri și coborâșuri.

Valtteri a setat un nivel ridicat al așteptărilor, livrând constant săptămână de săptămână, aducând victorii, starturi în pole-position și ajutând la câștigarea multor titluri”, a declarat Russell potrivit sursei citate.

De asemenea, George Russell a explicat și ce înseamnă pentru el să fie coleg de echipă cu Lewis Hamilton, de 7 ori campion mondial în „Marele Circ”.

L-am privit pe Lewis încă de pe vremea când evoluam la go-karts. Oportunitatea de a învăța de la cineva care a devenit un model atât pe circuit cât și în afara lui poate doar să mă ajute. Atât ca pilot, cât și ca profesionist și om”, a mai spus noul pilot al celor de la Mercedes.