”Cine vrea să fie selecționer?” Belgia îi caută înlocuitor lui Roberto Martinez pe un site celebru de recrutare

Pintilie Iosif 10.01.2023, 22:59
”Cine vrea să fie selecționer?” Belgia îi caută înlocuitor lui Roberto Martinez pe un site celebru de recrutare

Belgia a rămas fără selecționer după ce Roberto Martinez a decis să demisioneze de la cârma naționalei pe care o pregătea din 2016. Nu a rămas mult fără angajament, ajungând selecționerul Portugaliei.

Cum caută Belgia noul selecțioer

În încercarea de a-i găsi un înlocuitor lui Roberto Martinez, Federația de Fotbal din Belgia a găsit o metodă inedită. Aceștia au postat un anunț de angajare pe pagina de Linkedin a clubului.

Anunțul, care la prima vedere pare suspect, este postat de Laure Beaurechampet, colaborator al Asociației Regale de Fotbal a Belgiei pe partea de PR, demonstrând că nu este o glumă a suporterilor, ci un anunț oficial.

”Fotbalul este pasiunea zilnică pentru mai bine de jumătate de milion de belgieni. Fotbalul ne unește, este în ADN-ul nostru. Asociația Regală de Fotbal a Belgiei gestionează acest sport la fiecare categorie de mai bine de 126 de ani. (…)

Echipa noastră națională este extrem de ambițioasă și este nevoie de o persoană cu o experiență de top la nivel internațional, cu bune cunoștințe tactice, dar și abilități potrivite.

Căutăm pe cineva cu victoria în ”sânge”, cu o experiență de top în pregătirea jucătorilor. Selecționerul echipei naționale trebuie să știe cum să îi păstreze focusați pe jucători și să creeze un grup unit, dar și cu să îi integreze pe tinerii jucători.

Trebuie să fie un expert tactic, ce își bazează alegerile prin statistici, tehnologie și parametri obiectivi, dar și care să contureze o structură și o exprtiză sportivă a RBFA (Asociația Regală de Fotbal a Belgiei). Trebuie să știe cum se câștigă trofeele în cele mai de top competiții.

Selecționerul echipei naționale este un ambasador al fotbalului Belgian și trebuie să promoveze valorile RBFA și să fie disponibil mereu”, este anunțul de angajare, alături de o secvență din prezentarea federației.

213 candidați au aplicat pentru acest job. Cel mai probabil, marea lor majoritate sunt fani ai fotbalului și nu antrenori. Totuși, aceste aplicații nu vor fi luate în considerare, deoarece s-a precizat mai jos că se așteaptă CV-uri pe mail, nu prin intermediul aplicației.

Ultimul selecționer a părăsit Belgia în lacrimi

Belgia a făcut un turneu final al Cupei Mondiale slab, fiind eliminată, din postură de loc trei la ediția precedentă, direct din faza grupelor. La finalul ultimului meci din Qatar, Roberto Martinez, ajuns între timp selecționer al Belgiei, și-a anunțat demisia.

„Aceasta a fost ultima mea partidă ca antrenor al naționalei Belgiei. Această liniște apăsătoare nu mă lasă să continui. Mi-am luat adio de la jucători și de la staff. Urma să mă opresc oricum. Chiar dacă am fi ajuns campioni mondiali, eu luasem decizia chiar înainte de startul Cupei Mondiale.

Astăzi am arătat că suntem din nou așa cum ne știau fanii. Nu este niciodată ușor să câștigi un meci la o Cupă Mondială. În acel prim meci cu Canada am câștigat, dar nu am fost noi înșine. În al doilea meci am pierdut pe bune cu Marocul. Nu am fost pregătiți. Astăzi ne-am creat o grămadă de ocazii, așa că nu regret nimic. Putem să plecăm de la Cupa Mondială cu capul sus.

Desigur, eliminarea din faza grupelor nu este un rezultat îndeajuns de bun pentru o națională ca a Belgiei”, a declarat Martinez în lacrimi.

Urmăriți Playsport.ro și pe