Ciocolata pentru care Ilie Năstase a renunțat la marea sa pasiune. Fostul număr 1 mondial a recunoscut că adora fotbalul

Giosanu Catinca 09.06.2022, 14:23
Ciocolata pentru care Ilie Năstase a renunțat la marea sa pasiune. Fostul număr 1 mondial a recunoscut că adora fotbalul

Fostul tenisman Ilie Năstase, primul lider ATP din istorie, a făcut o dezvăluire incredibilă. El a povestit cum a ajuns să joace tenis în perioada în care practica un alt sport. Motivul pentru care Ilie Năstase a renunțat la marea sa pasiune.

Cum s-a apucat Ilie Năstase de tenis

Pe 23 august se împlinesc 49 de ani de când Ilie Năstase devenea primul nr. 1 din istoria tenisului. Fostul mare tenismen a mărturisit că s-a apucat întâmplător de tenis.

Ilie Năstase a renunțat la marea sa pasiune pentru o ciocolată! Nasty a rememorat perioada în care juca fotbal. Un pariu l-a determinat să renunțe la ”Sportul rege”.

A renunțat la marea sa pasiune

Prietenul lui Ion Țiriac a explicat că a existat o bătălie a antrenorilor de fotbal și de tenis pentru a-l convinge să renunțe la fotbal. Câștigător a ieșit tehnicianul de tenis, care i-a dăruit o ciocolată puștiului care a impresionat câțiva ani mai târziu la Cupa Davis.

Jucam fotbal, mă loveam, aveam vânătăi pe la picioare și mama îmi spune: De ce nu te duci la tenis? Acolo nu te lovești…

A venit domnul Catană, antrenorul meu de atunci, și mi-a spus că-mi aduce o ciocolată mică dacă stau la fotbal. Lângă mine era și antrenorul de tenis, domnul Chivaru, care mi-a adus o ciocolată mare. Am preferat tenisul.”, a declarat Ilie Năstase la podcastul „Altceva cu Adrian Artene”.

”Am ieșit de acolo și nu mai era”

Tot în podcastul „Altceva cu Adrian Artene” Ilie Năstase a dezvăluit ce a făcut cu primii bani câștigați în sportul alb.

Cu primii bani mi-am luat o bicicletă. Cred că am dat tot salariul atunci, lucram la unitatea militară, la depozitul de materiale. Aveam salariul 800 atunci, bicicleta era vreo 700 și ceva și noi mergeam la… aveam un restaurant al sportivilor, în centru, pe Magheru (n.red. – Bulevardul Magheru din București) și am lăsat-o și eu că veneau cicliști. Își lăsau ei bicicletele și am lăsat-o și eu. Am ieșit de acolo și nu mai era bicicleta mea. Ei le legau cu lacăte, eu nu. Așa că am cheltuit toți banii din luna aia pe bicicletă.”, a mai spus Ilie Năstase în podcastul „Altceva cu Adrian Artene”.