Ciprian Marica, atac furibund la șefii de spitale din România: ”Când mai munciți, dacă sunteți toată ziua la TV!?”

Giosanu Catinca / 08.03.2021, 20:47
Ciprian Marica, atac furibund la șefii de spitale din România: ”Când mai munciți, dacă sunteți toată ziua la TV!?”

Ciprian Marica a reacționat extrem de dur după ce a auzit ultima declarație a managerului de la Institutul „Marius Nasta”. Finanțatorul echipei Farul Constanța a fost deranjat de atitudinea cadrelor medicale de la apariția epidemiei declanșate de noul coronavirus de tip SARS-CoV-2.

Ciprian Marica, atac furibund la șefii de spitale din România

În urmă cu câteva ore, medicul Beatrice Mahler, managerul Institutului „Marius Nasta”, a tras un semnal de alarmă. Este vorba despre pericolul la care sunt expuși oamenii, odată cu apariția celui de-al treilea val al crizei pandemice. Concret, medicul a spus că virusul Covid-19 acționează violent asupra persoanelor tinere, dar și asupra vârstnicilor care nu au apucat să își administreze unul dintre vaccinurile puse la dispoziție de către autoritățile române.

Ce observăm ca particularitate de la începutul acestui val este că pacienții au un sindrom inflamator important, cu o hepatocitoliză – înseamnă o reacție a ficatului destul de importantă, ca urmare a inflamației severe care se găsește în organism. Ea era prezentă și anul trecut, dar la un procent mai mic de pacienți. Acum peste 60 la sută au această formă de manifestare, formă care poate să interacționeze cu medicația, pentru că are și ea gradul ei de hepato-toxicitate.”, a explicat renumitul medic, într-o intervenție la Digi24.

Doctorii au observat că acești pacienți, pe lângă problemele repsiratorii specifice malariei respiratorii, se mai confruntă și cu sindrom inflamator la ficat, iar asta reprezintă un motiv în plus de îngrijorare.

Pentru noi, ca pneumologi, e o provocare, pentru că pe lângă insuficiența respiratorie, asocierea unei insuficiențe hepatice pune reale probleme de management al acestor pacienți.”, a mai spus medicul Beatrice Mahler.

Ciprian Marica, atac furibund la șefii de spitale din România: ”Când mai munciți, dacă sunteți toată ziua la TV!?”
Ciprian Marica i-a tras la răspundere pe șefii de spitale din România

”Când mai munciți, dacă sunteți toată ziua la TV!?”

În urma afirmațiilor făcute de către managerul Institutului „Marius Nasta”, Ciprian Marica a reacționat pe rețelele de socializare.

Sportivul care a jucat 71 de meciuri pentru echipa națională le-a transmis celor aflați în linia întâi în lupta cu virusul SARS-CoV-2 un mesaj. Iată ce a scris fostul atacant pe contul său oficial de Facebook.

Se face un an de când în spațiul public apar aceleași figuri, aceiași vestitori ai groazei. Nu e intervenție televizată în care să nu anunțe nenorociri prezente sau viitoare. Ba că nu mai sunt locuri la ATI, ba că vor muri oameni care nu pot fi îngrijiți! Băi, dar voi, directori de spitale, șefi sau doar medici, când mai munciți dacă toată ziua sunteți la televizor? Când mai căutați voi soluții pentru cei cu probleme, ca ziua are doar 24 de ore în care voi nu faceți decât să vă văitați sau să amenințati la TV.”, a scris fostul fotbalist pe pagina sa de Facebook.

Marica a concluzionat că medicilor români le place să promoveze frica și groaza.

Nu mai știe nimeni nimic despre Covid in țara asta, în domeniul medical? N-a învățat nimeni altcineva nimic într-un an de pandemie? N-or fi medici dedicați meseriei, care au muncit în anonimat și au salvat vieți și care să aducă oamenilor și optimism, speranță? Hai să-i vedem și pe ei! Nu de alta, dar de ăștia tot scoși în față să bage groaza în populație ne-am cam săturat! Ajunge! Că pare că vă face placere, ca de-abia așteptați să promovați frica, groaza! Ajunge! Mai odihniți-vă și voi! Mai odihniți-i și voi, ăștia care-i băgați la înaintare!”, a mai spus Ciprian Marica.