Circul dintre Nicușor Dan și Gabriela Szabo continuă. Ce s-a întâmplat cu fosta șefă de la CSM București

Olteanu Ștefan 06.12.2022, 14:42
Circul dintre Nicușor Dan și Gabriela Szabo continuă. Ce s-a întâmplat cu fosta șefă de la CSM București

Nicușor Dan și Gabriela Szabo se află într-un continuu conflict din vara acestui an. Totul a plecat de la o decizie luată de primarul Capitalei, care a ordonat înlăturarea din funcție a Gabrielei Szabo. Aceasta din urmă era director general în cadrul clubului de handbal CSM București.

Gabriela Szabo a revenit la muncă, dar în aceeași zi a fost concediată! Continuă conflictul cu Nicușor Dan

La data de 3 iunie 2022, Nicușor Dan anunța pe rețelele de socializare că a îndepărtat-o pe Gabriela Szabo din funcția de director general al clubului de handbal CSM București.

Nemulțumit de contraperformanțele echipei, între care și ratarea titlului din Liga Florilor, primarul general al Capitalei a decis să schimbe întreaga conducere a clubului CSM București:

„Am luat decizia de a schimba conducerea Clubului Sportiv Municipal București. Directorul general al CSM, Gabriela Szabo, va fi detașată la conducerea Centrului Dalles. Iar în locul ei va fi numit interimar unul dintre directorii adjuncți”, anunța Nicușor Dan, pe rețelele de socializare.

Vestea nu a încântat-o pe Gabriela Szabo, care a contestat în instanță decizia lui Nicușor Dan. Iar la data de 23 noiembrie a venit verdictul. Gabriela Szabo a fost declarată învingătoare în bătălia cu Primăria Capitalei și decizia lui Nicușor Dan a fost anulată.

„Cred cu tărie că actul de justiție se face numai de către instanțele de judecată. Cred în dreptul fiecărui om la prezumția de nevinovăție, la demnitate și onoare. Sunt profund recunoscătoare tuturor celor care mi-au fost alături în această perioadă”, a transmis Gabriela Szabo, după ce Tribunalul București a anulat hotărârea prin care ea a fost îndepărtată din conducerea CSM București.

Fosta mare atletă a României și-a reluat, astfel, atribuțiile. Iar marți, 6 decembrie, a fost prima zi în care s-a prezentat la muncă. Însă, în mod surprinzător, tot marți, 6 decembrie, a fost concediată, anunță Eurosport.

A fost sunată de la Primăria Capitalei. De ce a fost, din nou, demisă

Gabriela Szabo nu a dorit să piardă timpul în prima zi de muncă și a organizat o ședință la birorile clubului CSM București. Având în vedere că a lipsit de la muncă nu mai puțin de cinci luni de zile, ea a dorit să afle ce schimbări au avut loc în interiorul clubului și ce alte noutăți s-au mai produs. Însă, Eurosport.ro susține că fix în mijlocul ședinței, Gabriela Szabo a primit un telefon de la Primărie pentru a fi chemată în fața Comisiei de Disciplină. Acolo s-a luat următoarea decizie:

„În urma consultării tuturor membrilor, pe baza sesizărilor făcute de Corpul de Control, dar și pentru slabul management din perioada în care a condus clubul Primăriei, s-a luat hotărârea ca Gabrielei Szabo să-i înceteze contractul de muncă”, notează sursa citată.

Practic Primăria Capitalei a luat, din nou, aceeași decizie pe care o luase și Nicușor Dan la data de 3 iunie 2022.

Urmăriți Playsport.ro și pe