Clauză de senzație, în fotbalul mondial: „Îl convingi pe Haaland să semneze cu noi, iei 10 milioane de euro!”

Bădulescu Silvian / 03.12.2021, 12:22
Clauză de senzație, în fotbalul mondial: „Îl convingi pe Haaland să semneze cu noi, iei 10 milioane de euro!”

Ralf Rangnick a primit permisul de muncă pentru Marea Britanie și se poate alături echipei. Acesta urmează să susțină primul antrenament la echipă din calitate de antrenor.

Începe mandatul lui Rangnick

Michael Carrick a fost interimar pentru trei meciuri. El a obținut victorii în fața celor de la Villarreal și Arsenal, precum și un egal în fața lui Chelsea Londra. Ar fi putut rămâne în staff-ul germanului, dar a preferat să-și dea demisia.

În vârstă de 63 de ani, acesta a fost numit pe banca echipei luni, în locul norvegianului Ole Gunnar Solskjaer, demis. Totuși, a trebuit să aștepte pentru rezolvarea unor treburi administrative pentru permisul de muncă, pentru a fi aproape de echipă.

Partida cu Crystal Palace de duminică va fi primul cu Ralf Rangnick pe banca lui Manchester United. El a ales să vină antrenor-interimar până la sfârșitul actualei stagiuni, după ce, ultimul job pe care l-a avut a fost de director sportiv la Lokomotiv Moscova.

Manchester United ocupă doar locul șapte în acest moment, cu 21 de puncte acumulate după 14 etape. Deasupra lor se află Tottenham, Arsenal, West Ham, Liverpool, Manchester City și Chelsea. Cum distanța dintre primele trei clasate devine deja mare, se pare că aceștia se vor lupta pentru locul patru, ultimul care asigură prezența în sezonul viitor al Ligii Campionilor.

Clauză specială pentru aducerea lui Haaland

Conform Bild, noul tehnician al „diavolilor roșii” are un bonus special, în cazul în care îl va convinge pe Braut Erling Haaland să vină pe „Old Trafford”. Acesta ar urma să primească 10 milioane de euro.

Potrivit aceleiași surse, Manchester United pregătește transferul norvegianului în Premier League și este dispusă să facă orice este necesar pentru a-și asigura serviciile acestuia. 118 milioane ar fi pregătit trupa din Manchester Borussiei Dortmund.

Toate marile echipe de pe continent se bat pentru semnătura lui Haaland: Chelsea, Manchester City, Liverpool, Manchester United, Real Madrid, iar lista poate continua. Totuși, „diavolii roșii” ar avea un atu considerabil în persoana lui Ralf Rangnick.

Acesta este un apropiat al tatălui jucătorului de 21 de ani, Alf-Inge Haaland. Fost mijlocaș de meserie, a evoluat la rândul său în Premier League, în perioada 2000-2003, la rivala Manchester City, într-o epocă total diferită pentru „cetățeni”.

Haaland are un sezon fantastic la Borussia Dortmund. El a înscris deja 14 goluri în 11 partide în această stagiune și a câștigat și Cupa Germaniei cu echipa din Dortmund. Este clar că acest sezon este ultimul pe „Signal Iduna Park”. Rămâne de văzut ce destinație va alege acesta în vară.