Clauza secretă pusă de Edi Iordănescu. Cum s-a protejat de Gigi Becali

Ștefănescu Dragoș / 14.09.2021, 14:56
Clauza secretă pusă de Edi Iordănescu. Cum s-a protejat de Gigi Becali

Venirea lui Edi Iordănescu pe banca tehnică a FCSB-ului și-a pus amprenta imediat pe jocul echipei. Victoria categorică cu Dinamo a venit ca o dovadă a influenței pozitive pe care o are tehnicianul la echipa roș-albastră. La aproape o lună de la instalarea pe banca FCSB-ului, a fost dezvăluită clauza secretă pusă de Edi Iordănescu.

Clauza secretă pusă de Edi Iordănescu

FCSB a reușit duminică seară un rezultat istoric în fața rivalei Dinamo. Elevii lui Edi Iordănescu s-au impus cu scorul de 6-0 într-un meci pe care l-au dominat în întregime. Pentru FCSB acesta ar putea fi începutul unei noi perioade în dezvoltarea clubului.

După numirea lui Edi Iordănescu pe banca tehnică, la FCSB lucrurile au intrat pe un făgaș bun. La gruparea roș-albastră sunt semne ale normalității după ce ani de zile patronul s-a implicat în toate problemele echipei. La o lună de la venirea la FCSB, s-au aflat clauzele secrete stipulate de Edi Iordănescu în contractul său. Toate au fost gândite de tânărul tehnician pentru a împiedica implicarea lui Gigi Becali la echipă. În acest sens Iordănescu s-a asigurat că latifundiarul din Pipera nu va mai avea intervenții în mass-media după meciuri, în care să critice jucătorii sau antrenorul. Deasemenea Becali nu va mai putea încerca să impună jucători sau schimbări în timpul partidelor.

Primele două clauze impuse de Edi Iordănescu sunt:

  1. Clubul se obligă să nu critice activitatea specifică a antrenorului, a staffului și a echipei, prin declarații jignitoare, tendențioase sau care lezează în orice fel autoritatea, independența profesională sau imaginea antrenorului, a staffului și a jucătorilor în orice mod de către domnul George Becali sau alt oficial sau persoană afiliată a clubului.
  2. Clubul nu își asumă public, printr-un oficial, inclusiv George Becali, nicio activitate care ține de competența antrenorului principal, cum ar fi impunerea de jucători sau solicitarea de schimbări în timpul jocurilor. Până la achitarea acestei clauze penale, de 500.000 euro, FCSB nu va putea înregistra oficial un alt antrenor la echipă.

Edi Iordănescu, contract cu FCSB până la finalul acestui sezon

Edi Iordănescu are contract cu FCSB până la finalul sezonului 2021 – 2022. Tehnicianul are un salariu lunar de 15.000. În cazul în care FCSB va câștiga titlul de campioană, Edi Iordănescu va primi suma de 100.000 de euro.

Deoarece angajamentul lui Edi Iordănescu este doar pentru această stagiune, tehnicianul nu are stipulat niciun bonus pentru cupele europene. Asta chiar dacă echipa se va clasa pe un loc care-i va permite participarea într-una dintre cele trei competiții europene.