Clipe de panică pentru Manchester City după victoria de la Lisabona. Probleme mari pentru avionul care-i ducea acasă pe jucătorii lui Pep Guardiola

Olteanu Ștefan / 16.02.2022, 21:22

Manchester City a obținut o victorie mare la Lisabona, scor 5-0 cu Sporting în turul optimilor UEFA Champions League, însă la revenirea în Anglia, elevii lui Pep Guardiola au avut parte de câteva clipe de panică. Avionul în care se afla delegația „cetățenilor” nu a putut ateriza în Manchester din cauza condițiilor meteo nefavorabile și a trebuit să își schimbe ruta către aeroportul din Liverpool.

„Avionul a aterizat în siguranță la Liverpool”. Clipe de panică pentru Manchester City după victoria de la Lisabona

La doar câteva ore după ce a spulberat-o pe Sporting la Lisabona, scor 5-0, Manchester City a avut parte de clipe de panică în avionul care trebuia să o ducă spre casă. Orașul Manchester a fost lovit de o furtună violentă, iar zborul „cetățenilor” a fost redirecționat în ultimele momente către Liverpool, pentru a putea ateriza în siguranță.
Potrivit The Sun, vântul sufla în Manchester cu aproape 100 de kilometri pe oră în momentul în care trebuia să aterizeze avionul celor de la City.

Putem confirma că avionul care transporta prima echipă acasă de la Lisabona a aterizat în siguranță la Liverpool. Vântul puternic a forțat o deviere a traseului”, a transmis clubul Manchester City, pe Twitter.

Avionul lui City nu a putut ateriza în Manchester și a fost redirecționat către Liverpool. Sursa foto: The Sun
Avionul lui City nu a putut ateriza în Manchester și a fost redirecționat către Liverpool. Sursa foto: The Sun

Manchester City a defilat la Lisabona. E cu un pas în sferturile UEFA Champions League

Manchester City a început furibund deplasarea de la Lisabona și la pauza partidei o conducea deja pe Sporting cu 4-0, mulțumită golurilor marcate de Mahrez (7′), Bernardo Silva (17′, 44′) și Phil Foden (32′).
În minutul 58, Rahem Sterling a dus scorul la 5-0 în favoarea echipei sale și a stabilit scorul final.

Owen Hargreaves, fost internațional englez și mijlocaș la Manchester City, spune că echipa lui Pep Guardiola aproape că a atins nivelul perfecțiunii.

Nu există perfecțiune, dar sunt aproape de a fi o echipă perfectă dacă e să vorbim în acest moment. Când sunt atât de cinici și eficienți precum au fost în prima repriză, nu cred că vreo echipă se poate apropia de ei. În repriza secundă, în orice caz, au luat piciorul de pe pedala de accelerație. Au avut doar un șut pe poartă. Nu știu cum pot fi bătuți în acest moment, o să fiu sincer. Înainte obișnuiam să îi urmărim și să spunem: „Îți vor da șanse să îi bați”. Acum nu îți mai dau șanse”, a declarat Owen Hargreaves, conform sursei citate.

Pep Guardiola a surprins la conferința de presă. I-a certat pe jucători: „Unii dintre ei s-ar putea descurca mai bine”

Owen Hargreaves a fost de-a dreptul impresionat de jocul „cetățenilor”, însă nu este și cazul lui Guardiola. Antrenorul lui City a surprins la conferința de presă:

Trebuie să mai jucăm un meci pentru a ajunge în sferturile de finală. Jucătorii mă cunosc pe mine și felul în care lucrăm și cred că putem face mai mult de atât. Unii dintre fotbaliști s-ar putea descurca mai bine.

Sunt incredibil de fericit, vă rog să nu mă înțelegeți greșit, dar putem arăta mai bine. Există o singură regulă în fotbal: când ai mingea, să nu o pierzi. Au fost niște pase simple pe care le-am pierdut. Împotriva echipelor de vârf din Europa am fi fost pedepsiți.

Unii jucători au avut evoluții slabe, au pierdut mingi ușoare. Diferența dintre cele două echipe nu este 0-5, au atacat cu foarte mulți jucători, dar i-am pedepsit pe contre.

Joao Cancelo a ratat multe mingi. Le-am permis celor de la Sporting să facă tranziții. Dar ne-am apărat bine. Avem datoria, ca manager și ca echipă, să analizăm cum ne-am descurcat colectiv”, a declarat Pep Guardiola, după victoria cu Sporting.

Destinația lui Erling Haaland, dezvăluită de prietenul și idolul norvegianului. „Asta mi-a spus că își dorește”.