Colosalul anunț despre David Popovici face înconjurul lumii. Unde a ajuns marele campion român

Radu Bordei 30.12.2022, 10:30
Colosalul anunț despre David Popovici face înconjurul lumii. Unde a ajuns marele campion român

David Popovici a plasat din nou România în elita sportului mondial. Campionul mondial și european de înot a atras atenția prin performanțele deosebite din 2022. De aceea a fost selectat, alături de alte nume uriașe, precum Leo Messi sau Rafa Nadal, pentru titlul de sportivul anului.

David Popovici, pe aceeași listă cu Messi. Cum a fost onorat marele campion din România

EFE, agenția de presă spaniolă, a realizat un top al celor mai buni 10 sportivi din 2022. David Popovici, înotătorul român de 18 ani a fost ales pentru rezultatele impresionante obținute în acest an.

Dublu campion mondial şi european la 100 şi 200 m liber, român a devenit cel mai rapid înotător de pe planetă, după ce a doborât legendarul record mondial la 100 m liber al brazilianului Cesar Cielo, care data din anul 2009, după ce s-a impus în finala Europenelor de la Roma, cu un timp de 46,86 secunde, a sunat descrierea jurnaliștilor spanioli.

Popovici se regăsește pe o listă impresionantă, plină de campioni:

Lionel Messi – campion mondial cu Argentina la CM 2022
Eliud Kipchoge – maratonist kenyan, record mondial la 40 km (2:01:09)
Nikola Jokic – baschetbalist la Denver Nuggets, MVP în sezonul regulat din NBA
Max Verstappen – pilotul Red Bull Racing, campion mondial la Formula 1
Remco Evenepoel – campion mondial la ciclism
Rafael Nadal – campion la Australian Open și Roland Garros
Armand Duplantis – campion mondial la săritura cu prăjina
Stephen Curry – campion în NBA cu Golden State Warriors şi MVP-ul finalei
Juraj Slafkovsky – jucător slovac de hochei pe gheață, golgeter la Jocurile Olimpice de Iarnă

Românul i-a devansat pe Djokovic și pe Modric

Desemnat de americani cel mai bun înotător al anului curent, Popovici i-a întrecut pe Novak Djokovic și pe Luka Modric în topul din 2022. Tânărul legitimat la CS Dinamo a fost ales drept cel mai valoros sportiv din Balcani.

Dublul campion mondial la înot a fost ales cel mai valoros sportiv din Balcani în 2022. Românul i-a devansat pe tenismanul sârb Novak Djokovic şi pe fotbalistul croat Luka Modric. Dacă fostul lider mondial a obținut 61 puncte, Modric a acumulat ”doar” 48 puncte. Însă campionul nostru i-a întrecut pe fiecare dintre cei doi.

David Popovici a obținut 64 puncte, iar asta l-a plasat direct în fruntea clasamentului sportivilor din Balcani.

Ziarul The Daily Telegraph i-a dedicat un material amplu sportivului român înainte ca acesta să participe la Campionatele Mondiale de înot în bazin scurt de la Melbourne. Australienii îl apreciază pe David Popovici mai ales pentru că acesta distruge recorduri pe care unii le credeau de neatins.

La cel mai înalt nivel înotul este un sport chinuitor pentru că este atât de epuizant fizic și mintal, chiar și pentru vrăjitorii care îl fac să pară grațios. Totuși, mereu îți taie respirația când îi urmărești și puțini au reușit să-și perfecționeze această dexteritate ca David Popovici, adolescentul român care a luat acest sport pe sus. E la început, dar dacă experții au dreptate, Popovici se naște o dată într-o generație și e pe drumul de a deveni Usain Bolt al înotului.”, au scris cei de la dailytelegraph.com.

Urmăriți Playsport.ro și pe