EXCLUSIV. Federația de Natație pune sare pe rana celor de la CSA Steaua după pierderea lui David Popovici: „Cei mai buni câștigă”. VIDEO

Gabriel-Alexandru Ioniță 25.12.2022, 23:10
EXCLUSIV. Federația de Natație pune sare pe rana celor de la CSA Steaua după pierderea lui David Popovici: „Cei mai buni câștigă”. VIDEO

David Popovici a fost „furat” de Dinamo de la CSA Steaua, iar la scurt timp a devenit noua senzație a natației mondiale. La acel moment, sportivul care a împlinit recent 18 ani a avut drept primă opțiune rămânerea în Ghencea, dar se pare că oficialii clubului roș-albastru nu au fost dispuși să facă prea multe eforturi pentru a-l păstra.

Camelia Potec, despre „transferul” lui David Popovici de la Steaua la Dinamo: „Cei mai buni câștigă”

De această situație au profitat rivalii de la Dinamo, care au reușit să îl aducă în Ștefan cel Mare pe David Popovici. Această „operațiune” a fost povestită pe larg de Ionuț Popa, președintele clubului alb-roșu, în direct la PlaySport Live. Acum, acest subiect a fost comentat și de Camelia Potec, președintele Federației Române de Natație și Pentatlon Modern, și mare campioană la înot, „lansată” în acest sport de CSA Steaua.

Ea a explicat că este normal ca un sportiv să accepte oferta care este mai bună pentru el la acel moment. Pe de altă parte, în vederea Jocurilor Olimpice din 2024, de la Paris, ea a dezvăluit că David Popovici se pregătește oricum aproape exclusiv sub coordonarea Federației, și nu la clubul de care aparține.

„Bravo lui, eu ce pot să spun (este) că sunt președinte al Federației Române de Natație și Pentatlon Modern și reprezint și Steaua, și Dinamo aici. Federația de Natație a avut reprezentant și la gala organizată de Clubul Sportiv al Armatei Steaua București, și la gala Clubului Sportiv Dinamo, pentru că am fost invitați. Au fost ani când am fost invitați doar într-o parte sau cealaltă. Dar de fiecare dată când am fost invitați, am onorat invitația sau am avut reprezentanți.

„Pregătirea lui se face oricum la Federație”

Ce pot să spun e că acum e ca la competiții. Câștigă cel mai bun. Fiecare vine cu o propunere, cu o ofertă și sportivul este liber să aleagă. Așa cum David a ales să se pregătească în România și a refuzat alte oferte, așa a ales și să se pregătească, să accepte oferta clubului Dinamo în detrimentul clubului Steaua. Eu nu am fost la aceste negocieri, nu știu exact unde a fost problema. Poate nici nu am vrut să aflu prea multe, tocmai pentru a nu mă enerva că cineva, nu știu, poate (n.r. nu și l-a dorit suficient de mult), exact. Acum, cum spuneam, cei mai buni câștigă.

Ce pot să spun este că pregătirea lui David este pe Federație, mai puțin pe club. El participă pentru club la Campionatele Naționale. Iar în momentul de față este în lotul olimpic și toată pregătirea lui, sau peste 90%, este suportată de Federație, prin bugetul Ministeruluui Sportului sau prin Comitetul Olimpic și Sportiv Român”, a spus Camelia Potec la PlaySport Live.

Urmăriți Playsport.ro și pe