Colosul RCS-RDS, sponsor al unei echipe de fotbal din Spania. Anunțul făcut de oficialii clubului iberic

Ștefănescu Dragoș / 10.06.2021, 10:21
Colosul RCS-RDS, sponsor al unei echipe de fotbal din Spania. Anunțul făcut de oficialii clubului iberic

Grupul RCS-RDS își extinde investițiile în fotbalul spaniol devenind principalul sponsor al echipei CD Castellon care evolueaza în La Liga 2, al doilea eșalon din fotbalul spaniol. Din sezonul viitor jucătorii vor avea inscripționat pe tricourile de joc numele investitorului român.

Sponsorizarea RCS-RDS la CD Castellon o investiție dorită de ambele părți

Numele Digi va fi prezent și pe Nou Estadi Castalia arena de 15000 de locuri a celor de la CD Castellon.  Marius Vărzaru, CEO-ul Digi Spania a declarat plin de entuziasm:

Suntem mândri că devenim sponsorul principal al CD Castellon, sprijinind astfel clubul și fiind mai aproape de toți fanii săi și de toți oamenii din Castellón. Suntem convinși că această alianță va fi pozitivă pentru ambele părți”.

De cealalată parte, președintele celor de la CD Castellon s-a arătat și el foarte încrezător în ceea ce privește noul parteneriat cu compania Digi.

Vrem să mulțumim încrederii pe care DIGI ne-a acordat-o. Suntem foarte fericiți că putem conta pe sprijinul unei companii în plină expansiune, cu care vom obține cu siguranță multe succese împreună”, a declarat președintele de la CD Castellon.

CD Castellon un club cu aproape un secol de istorie

CD Castellon a fost fondat pe 22 iulie 1922 în orașul Castellon de la Plana, regiunea valenciană. Echipa a evoluat de mai multe ori în prima ligă spaniolă, cea mai prolifică perioadă a clubului fiind în sezonul 1972-1973 când s-a clasat pe locul cinci. În același sezon echipa a ajuns până în finala Cupei Regelui Spaniei, avându-l în lot și pe Vicente del Bosque care ulterior s-a transferat la Real Madrid unde a facut istorie și ca jucător dar și ca antrenor. În 1991, Castellon a retrogradat în liga a doua, iar, trei ani mai târziu, a trecut în al treilea eșalon, unde a petrecut peste zece ani. În 2005, CD Castellon a revenit în Segunda Division unde s-a menținut până în 2010. Din păcate anul următor echipa a fost retrogradată în liga a patra din cauza problemelor financiare. După șapte ani Castellon a reușit să revină în al treilea eșalon al fotbalului spaniol, iar în 2020 a reușit revenirea în La Liga 2.

Digi sponsor și la Rayo Vallecano

În afară de echipa CD Castellon, Digi are deja o sponsorizare în Spania la Rayo Vallecano, fosta echipă a lui Răzvan Raț. Rayo Vallecano evoluează in La Liga 2 dar s-a calificat în finala barajului pentru promovare în La Liga, după o dublă victorie în fața celor de la Leganes. Viitoarea adverasară a celor de la Rayo Vallecano este Girona care s-a calificat și ea în finala barajului pentru promovare în defavoarea celor de la Almeria. Prima manșă a finalei barajului de promovare în La Liga se va disputa la data de 13 iunie, de la ora 22:00, iar returul se va juca pe 20 iunie, tot de la ora 22:00.