Coman a fost detronat la FCSB. ”Nu avem un jucător ca el”

Ioan Valentin Oprea 28.09.2023, 17:17
Coman a fost detronat la FCSB. ”Nu avem un jucător ca el”

După ce, în sezonul precedent, Florinel Coman era cel mai lăudat jucător al FCSB-ului, căpitanul Darius Olaru pare să-i fi luat acum faţa lui „Mbappe de România”.

Căpitanul roş-albaştrilor are un start perfect în actuala ediţie a Superligii, cu şase goluri şi două assist-uri în primele zece etape. În afară de patronul Gigi Becali, care a vorbit doar în termeni laudativi despre Olaru, mijlocaşul central este văzut de mai mulţi oameni din fotbalul românesc drept o soluţie din ce în ce mai serioasă pentru echipa naţională a României.

Andrei Vochin, consilier al preşedintelui FRF, Răzvan Burleanu, a recunoscut că Olaru se află într-o formă de zile mari şi spune că acesta este îndreptăţit să aspire la un loc la prima reprezentativă. Fostul ziarist afirmă că mijlocaşul în vârstă de 25 de ani are evoluţii constant bune şi e, de departe, fotbalistul care a ieşit cel mai mult în evidenţă pe parcursul actualei ediţii a Superligii.

În momentul ăsta e clar că este cel mai bun. Nu văd alt jucător, trebuie să alegi cel mai bun jucător de la cea mai în formă echipă.  Față de sezonul trecut, au apărut și golurile. Cred că are cinci sau șase acum. Ce mă bucură e că jucătorul cel mai în formă este un român”, a explicat Vochin, la emisiunea Fanatik Superliga.

Răchită îl vede titular la naţională

Fostul fundaş central, Vivi Răchită, i-a ţinut, de asemenea, isonul lui Vochin şi a precizat că Olaru a fost peste Florinel Coman în acest start de sezon. Răchită crede că selecţionerul Edi Iordănescu ar trebui să-i acorde mai multe şanse jucătorului de la FCSB şi se aşteaptă ca acesta să primească minute în dubla tricolorilor din octombrie, cu Belarus şi Andorra.

E eficient, este căpitanul echipei. Este constant. Cred că se va impune și la națională, nu avem un jucător care să aibă capacitatea lui de efort. El fiind dreptatci, are mai multe goluri cu stângul”, a transmis, vizibil entuziasmat, Răchită.

Ivanovici îl compară cu Messi

Jurnalistul Horia Ivanovici nu a mai contenit nici el cu laudele la adresa lui Olaru. Nu doar golurile marcate de mijlocaşul central i-au plăcut de minune acestuia, ci mai ales modul eficient şi elegant în care acesta îşi pune în valoare coechipierii prin pasele sale filtrante. Ivanovici nu s-a oprit aici şi a subliniat că Olaru este un „Messi” al Superligii.

A început Olaru să aibă niște pase de o finețe, zici că e doctor, chirurg, zici că e cu bisturiul, pase rafinate, de fotbalist rafinat. Aleargă ca un cal de curse, nu de tracțiune, că are eleganță, dar dă niște pase zici că e, exagerăm, un mic Messi, cum le dă”, a concluzionat Ivanovici.

Urmăriți Playsport.ro și pe