Comorile Dennis Man și Valentin Mihăilă, ținute la păstrare. Românii de la Parma sunt bine văzuți de suporterii italieni

Olteanu Ștefan 09.06.2022, 12:31
Comorile Dennis Man și Valentin Mihăilă, ținute la păstrare. Românii de la Parma sunt bine văzuți de suporterii italieni

Comorile Parmei, așa cum au fost numiți Dennis Man (23 de ani) și Valentin Mihăilă (22) de către jurnaliștii italieni, au șanse mari să continue alături de formația din Serie B în sezonul viitor. Conducătorii clubului vor avea în zilele următoare o întâlnire decisivă cu reprezentanții celor doi jucători români.

„Ar putea duce echipa către promovarea în Serie A”. Comorile Dennis Man și Valentin Mihăilă, speranțele italienilor de la Parma

Parma își întocmește cu mare atenție planul pentru sezonul 2022 – 2023, iar „comorile” Dennis Man și Valentin Mihăilă sunt marile speranțe ale echipei în lupta pentru promovare din Serie B.

Parma a avut același obiectiv și în sezonul recent încheiat, însă nu a găsit rețeta câștigătoare și a avut parte de un parcurs dezamăgitor. Enzo Maresca și Giuseppe Iachini au condus pe rând echipa, care la finalul campionatului s-a regăsit pe locul 12, cu 20 de puncte sub prima poziție direct promovabilă.

Săptămânile următoare se anunță a fi extrem de agitate pentru Parma. Conducerea l-a demis deja pe Iachini, iar în locul acestuia l-a adus pe Fabio Pecchia, tehnician de 48 de ani care în sezonul trecut a pregătit-o pe Cremonese.

Prima misiune a noului antrenor este să stabilească lotul cu care va ataca lupta la promovare. În acest context, la echipă se anunță mai multe plecări, dar și câteva sosiri în perioada imediat următoare.

În ceea ce îi privește pe românii Dennis Man și Valentin Mihăilă, jurnaliștii de la Parma Live susțin că Fabio Pecchia vrea să îi păstreze cu orice preț în lot pentru următorul sezon, în jurul acestora dorind să reconstruiască echipa:

Cu un an în plus de experiență și o dorință mare de a se revanșa, Man și Mihăilă ar putea fi comoara Parmei și ar putea duce echipa către obiectivul clar, promovarea în Serie A”, a transmis publicația Parma Live.

Întâlnire decisivă cu impresarii jucătorilor

În continuare, sursa citată a adăugat că, imediat după reunire, impresarii celor doi jucători români se vor întâlni cu șefii Parmei pentru a stabili ultimele detalii legate despre viitorul jucătorilor.

Cel mai probabil, decizia acestora va cântări la fel de mult. Atât Man, cât și Mihăilă au și posibilitatea de a se transfera la o altă echipă în fereastra de mercato. Însă, dacă promisiunile celor de la Parma se vor dovedi atractive, există șanse la fel de mari și ca ambii să continue în Serie B.

Un atu al noului antrenor este că preferă un sistem de tip 4-2-3-1, care le-ar permite lui Man și Mihăilă să evolueze pe posturile preferate în același „unsprezece”.

Cinci goluri și trei pase decisive a reușit Dennis Man, în 41 de meciuri jucate pentru Parma. De partea cealaltă, Mihăilă s-a remarcat cu șase goluri și trei pase decisive, în 30 de meciuri jucate. În finalul sezonului trecut, Valentin Mihăilă a fost împrumutat la Atalanta, în Serie A, unde a adunat 101 minute în șapte apariții.

În cazul lui Mihăilă, Bergamo ar putea fi o destinație și pentru sezonul următor. Presa locală a scris recent că Atalanta e dispusă să-i mai dea o șansă românului.

Urmăriți Playsport.ro și pe