Compromisul făcut de Gigi Becali și Toni Petrea. Dezvăluire făcută de Mihai Stoica despre înțelegerea dintre cei doi

Olteanu Ștefan / 26.11.2021, 23:35

Mihai Stoica a dezvăluit compromisul făcut de Gigi Becali pentru a-l convinge pe Toni Petrea să revină la FCSB. Tehnicianul de 46 de ani a mai fost pe banca roș-albaștrilor în intervalul iulie 2020 – mai 2021, însă ulterior a decis să nu mai accepte prelungirea contractului. Toni Petrea a fost contactat din nou de Gigi Becali după plecarea lui Edi Iordănescu, însă, în prima fază, a refuzat din nou propunerea finanțatorului FCSB. În cele din urmă, Becali a făcut un compromis și cei doi au ajuns la o înțelegere.

„A cerut să aibă o mai mare libertate!”. Compromisul făcut de Gigi Becali. Cum l-a convins pe Toni Petrea să revină

La scurt timp după ce Edi Iordănescu și-a anunțat plecarea de la FCSB, Gigi Becali l-a contactat pe Toni Petrea pentru a-l invita la negocieri, însă a avut surpriza să se lovească de un refuz. Tehnicianul de 45 de ani, care a mai fost pe banca echipei și în sezonul precedent, nu a putut fi convins nici măcar cu o mărire de salariu.
În cele din urmă, se pare că Gigi Becali a recurs la un gest similar ca în cazul lui Edi Iordănescu. I-a promis lui Toni Petrea „mai mare libertate” la echipă și se pare că așa au ajuns la o înțelegere.
Totul a fost dezvăluit de Mihai Stoica, managerul general al roș-albaștrilor:

Gigi l-a căutat, i-a propus, nu a vrut. A avut o altă discuţie, a mărit contractul, nu a vrut. Şi într-un final, seara, a avut o altă discuţie şi au fost alte condiţii puse de Toni Petrea în primul rând. Şi Gigi a acceptat. Să aibă o mai mare libertate şi Gigi a acceptat”, a dezvăluit Mihai Stoica.

Gigi Becali a făcut tot posibilul să îl păstreze pe Toni Petrea în finalul sezonului trecut

De asemenea, Mihai Stoica a mai spus că Gigi Becali a fost foarte mulțumit de Toni Petrea în mandatul precedent. Doar că atunci tehnicianul a fost cel care nu și-a mai dorit să continue:

Există o înţelegere, haideţi să vă spun despre ce este vorba. În vară nu câştigasem campionatul, dar pentru Gigi a fost evident, cum a fost şi pentru noi, că nu Toni Petrea a fost vinovat pentru ratarea titlului. A zis: „Bine, vorbeşte cu el să rămână”. Şi i-am zis Toni, rămâi. Nu pot. Vrei bani mai mulţi? Nu. Nu mai pot acum. Vreau să mă liniştesc. Ok, te linişteşti. Eu te las câteva zile să te linişteşti, nu vorbim cu alt antrenor şi hai gândeşte-te bine.

După aceea i-am făcut ofertă să rămână cu salariul pe care îl avea anul trecut şi antrenor secund, indiferent cine urma să fie antrenor principal, pentru că aveam încredere în el sau chiar la echipa a doua, gândindu-mă că de la echipa a doua oricând poate să vină la prima echipă. Nu a vrut sub nicio formă”, a mai spus Mihai Stoica, potrivit Telekom Sport.

28 de victorii, 8 egaluri și 13 înfrângeri, acestea au fost rezultatele lui Toni Petrea în primul mandat la FCSB. În noul mandat a debutat cu o victorie, scor 3-1 cu FC Botoșani.

Pericol mare pentru Toni Petrea, la doar câteva zile de la revenirea la FCSB: „I-a trecut glonțul pe la ureche”.