Conducerea Craiovei vrea finala Cupei României pe un alt stadion! Care este motivul solicitării de ultim moment

Moldoveanu Camelia 15.05.2021, 14:36
Conducerea Craiovei vrea finala Cupei României pe un alt stadion! Care este motivul solicitării de ultim moment

Doar ce s-au calificat în finala Cupei României și CS Universitatea Craiova cere o schimbare uriașă. Oltenii își doresc să mute meciul de pe 22 mai, contra Astra Giurgiu, pe un stadion mult mai mare, poate chiar pe „Ion Oblemenco”.

Universitatea Craiova își dorește mai mulți spectatori în finala Cupei României

Suporteri CS U Craiova
Suporteri CS U Craiova

Eduard Novak, ministrul Tineretului și Sportului, a confirmat că finala Cupei României va fi primul meci cu spectatori în tribune. Guvernul permite o ocupare de 25% a capacității stadionului, însă oltenii nu sunt mulțumiți doar cu atât.

CS Universitatea Craiova cere ca FRF și autoritățile să permită ocuparea stadionului în proporție de 50%. Mai mult, echipa din Bănie își mai dorește și mutarea meciului pe un stadion mai mare, considerând că o variantă ideală ar fi chiar stadionul de la ei de acasă, „Ion Oblemenco”.

Cine poate fi pe stadion la finala Cupei

Florin Cîțu a anunțat cine poate participa la finala Cupei României, iar Raed Arafat a ținut să sublinieze faptul că cei care au trecut prin boală nu vor avea acces garantat. Fanii vaccinați pot fi testați chiar la stadion, înainte de meci.

Nu mai este valabil aspectul că dacă am fost bolnav, prezint hârtie că am fost bolnav. O să observaţi că am scos această posibilitate şi sunt două posibilităţi: vaccin sau test”, a explicat Raed Arafat, șeful DSU.

Cine are voie pe stadion

  • persoanele vaccinate anti-Covid: doar la 10 zile după completarea schemei de vaccinare;
  • persoanele care au un test negativ PCR: testul trebuie făcut cu cel mult 72 de ore înainte de meci;
  • persoanele cu test antigen negativ: testul nu trebuie să fie mai vechi de 24 de ore.

Anunț uriaș la Universitatea Craiova, înaintea derby-ului cu CFR Cluj!

Daniel Stanciu, fost manager general al lui Universitatea Cluj, a anunțat, joi, că există posibilitatea ca derby-ul dintre CS Universitatea Craiova și CFR Cluj să aibă parte de spectatori în tribune. Suporterii așteaptă cu sufletul la gură confruntarea dintre cele două rivale. În jur de 8000 de oameni ar putea lua parte la meciul direct. Vestea i-a bucurat enorm pe olteni!

Am stat de vorbă cu premierul Florin Cîțu, a dat asigurări că din data de 15 se pot juca meciuri cu spectatori. Mâine va fi publicată o hotărâre de guvern.”, a declarat Daniel Stanciu în emisiunea „Digi Sport Special”.

Măsura ar putea fi implementată datorită faptului că măsurile de restricție se vor relaxa substanțial. Președintele Klaus Iohannis a prezentat un calendar al măsurilor, care începe chiar din data de 15 mai, când dispare obligativitatea măștii, dispar restricțiile de circulație noaptea, iar magazinele pot reveni la programul normal de funcționare. În plus, din 1 iunie crește numărul de participanți acceptați la evenimente (sportive, nunți, botezuri etc). De asemenea, dispare orice restricție de număr dacă organizatorul evenimentului garantează că toți participanții sunt vaccinați. În ceea ce privește fotbalul românesc, șeful statului a menționat că fanii vor avea acces la meciuri în limita a 25% din capacitatea arenei.