Constantin Budescu nu merge la Jocurile Olimpice! Vestea îi dă planurile peste cap lui Mirel Rădoi. Care este motivul absenței lui “Budi”

Ștefănescu Dragoș 29.06.2021, 18:09
Constantin Budescu nu merge la Jocurile Olimpice! Vestea îi dă planurile peste cap lui Mirel Rădoi. Care este motivul absenței lui “Budi”

Jocurile Olimpice sunt aproape de începere, iar Mirel Rădoi pregătește cu mare atenție participarea României la Tokyo. Selecționerul a avut inițial un lot lărgit, de 62 de jucători convocați, însă acum va definitiva lotul. Pe parcursul zilei, FRF va anunța lista completă a fotbaliștilor convocați. Constantin Budescu nu merge la Jocurile Olimpice! Vestea îi dă planurile peste cap lui Mirel Rădoi.

Constantin Budescu nu merge la Jocurile Olimpice! Vestea îi dă planurile peste cap lui Mirel Rădoi. Care este motivul absenței lui “Budi”

România se pregătește pentru participarea la Jocurile Olimpice de la Tokyo. Din 1964 România nu a mai participat la Jocurile Olimpice. Mirel Rădoi a anunțat inițial un lot lărgit format din 62 de jucători. La Tokyo, România va avea un lot format din 18 jucători, dintre care doar trei pot depăși limita de vârstă, în timp ce alți patru fotbaliști vor fi trecuți pe o listă ”B”. Aceștia ar urma să fie folosiți în cazul unor accidentări.

Mirel Rădoi probleme cu convocările

Pe lista provizorie a lui Rădoi sunt și nouă componenți ai FCSB-ului: Andrei Vlad, Denis Haruț, Răzvan Oaidă, Ovidiu Perianu, Dragoș Nedelcu, Florinel Coman, Olimpiu Moruțan și Octavian Popescu. selecșionerul s-a lovit însă de refuzul patronului vicecampioanei, care nu dorește să-și lase anumiți jucători la JO de la Tokyo. Totodată, oamenii din FRF au reușit să-i convingă pe oficialii de la cinci formații din Liga 1 (CFR, Farul, Botoșani, Chindia, Mediaș) să-și lase jucătorii pentru competiția din Japonia.

Absența lui Constantin Budescu – o mare pierdere pentru Rădoi

Pe parcursul zilei de azi, FRF a anunțat numele jucătorilor convocați pentru Jocurile Olimpice de la Tokyo. Primii convocați au fost cinci jucători de la Farul (care a fuzionat cu Viitorul), în frunte cu noua achiziție, Marian Aioani. Portarul s-a transferat recent de la Chindia la echipa antrenată de Gheorghe Hagi. Pe lângă Aioani, sunt convocați fundașii Virgil Ghiță și Radu Boboc, dar și mijlocașul Andrei Ciobanu și atacantul George Ganea.

Constantin Budescu (34 de ani) era jucătorul pe care Mirel Rădoi se baza foarte mult pentru meciurile de la Tokyo. Se pare însă că prezența lui Budescu în Japonia a fost blocată de clubul pentru care evoluează. Conducătorii clubului FC Damac, invocă faptul că sezonul din Arabia Saudită va începe pe 12 august, la doar câteva zile după finalizarea Jocurilor Olimpice. Momentan se poartă discuții cu arabii pentru a-i convinge să-l lase pe Budescu la lot.

După ce mulți jucători importanți nu vor putea veni, precum Chiricheș, Stanciu, Man sau Mihăilă, Mirel Rădoi speră să-l poată avea în lot pe Constantin Budescu.