Constantin Budescu nu va ajunge la echipa lui Șumudică. Care este motivul pentru care nu se poate face mutarea

Bădulescu Silvian / 04.01.2022, 15:04
Constantin Budescu nu va ajunge la echipa lui Șumudică. Care este motivul pentru care nu se poate face mutarea

Constantin Budescu s-a despărțit de FCSB după numai patru luni de contract. Acesta a primit o sumă considerabilă la reziliere și este din nou liber să semneze cu orice echipă. Zilele acestea s-a scris că el va ajunge mai mult ca sigur la Yeni Malatyaspor, dar Marius Șumudică neagă acest lucru.

„Nu este adevărat că ne-am înțeles cu Budescu”

Budescu s-a întâlnit zilele trecute cu cei de la Petrolul Ploiești, dar există șanse infime ca acesta să ajungă pe „Ilie Oană”. „Artistul” este în așteptarea unei oferte din zona Golfului, chiar dacă în aceste zile s-a vehiculat și numele celor de la Yeni Malatyaspor. Marius Șumudică a negat negocierile dintre fotbalist și club.

Am citit că ne-am înțeles cu Budescu. Nu este adevărat. Și nu pentru că Budi nu ar fi un jucător bun. Este chiar foarte bun. Dar noi nu ne permitem în acest moment să luăm jucători care să aibă nevoie de o perioadă de acomodare. V-am mai spus că aici campionatul este unul complicat. De aceea, Malatyaspor se orientează către jucători care cunosc Super Lig, care pot intra imediat să joace.

Noi avem deja meci vineri, cu Trabzonspor, iar suporterii așteaptă de la noi să arătăm repede o altă față. De aceea am abordat această strategie legată de transferuri” a explicat antrenorul pentru digisport.ro.

Evoluții sub așteptări la FCSB

Budescu a jucat la FCSB în două perioade. Prima a fost în 2017-2018, când acesta a venit de la Astra Giurgiu, mai apoi plecând, după un sezon, la Al-Shabab. Atunci, jucătorul de creație a bifat 37 de meciuri în toate competițiile, marcând 13 goluri și oferind 12 pase decisive. A plecat în Arabia Saudită, iar clubul din Berceni a încasat 2,5 milioane de euro pe el.

A doua perioadă a lui la gruparea roș-albastră a avut loc acum. Revenit în septembrie la echipa lui Gigi Becali, acesta se desparte de FCSB după doar patru luni, timp în care a bifat 11 meciuri, un gol și un assist, departe de forma pe care a arătat-o la Astra, de exemplu, sau la primul mandat la roș-albaștri.

În septembrie, la revenire, FCSB a transmis mesajele „Artisul a revenit” și „FCSB prezintă Artistul. Regizat de Edward Iordănescu. 7 septembrie 2021”. Totuși, acesta a fost „artist” doar la impresia artistică și atât, accentul căzând pe pasele cu „exteriorul”. El a intrat în gura patronului atât pentru lipsa de eficiență, cât și pentru excesul cu care el a pasat prin acest procedeu.

Budescu, ce să fac cu el? Dacă facem concurs de exterioare, o să-l iau pe el și-i dau 100.000 pe lună. El vrea să dea recital de exterioare, nu să joace. El vrea să-l laude comentatorii la televizor? Pe mine mă interesează de exterior? Joacă, bă, fotbal serios” spunea Gigi Becali pe 8 noiembrie.