Contactat din România să trântească un meci în Cipru: „Mi-a zis că mă așteaptă ceva în cameră”

George Drafta 30.11.2022, 19:56
Contactat din România să trântească un meci în Cipru: „Mi-a zis că mă așteaptă ceva în cameră”

Poveştile despre meciuri aranjate în fotbalul românesc fac deliciul celor care le ascultă chiar şi după mulţi ani de la „săvârşirea faptelor”.

Doar că afacerea de trucare a meciurilor este una „internaţională”. Discuţii ies inclusiv la marile competiţii în privinţa unor rezultate care îi surprind pe microbişti. Inclusiv fotbalişti români au fost martorii unor întâmplări de acest gen care i-au lăsat fără cuvinte. Este cazul lui George Florescu, fostul fotbalist al naţionalei României. Mijlocaş la viaţa lui, Florescu şi-a adus aminte cum a încercat să fie „cooptat” într-o tentativă de blat. Retras din activitate între timp, acesta este în prezent antrenor la Sănătatea Cluj.

„Am o poveste pe care pot să o spun. Eram în Cipru, la Omonia Nicosia și cineva de la echipa adversă, marea rivala APOEL Nicosia, m-a contactat pentru un aranjament. A fost extrem de ciudat. Cei de la echipa adversă au sunat pe cineva din România care a venit în Cipru, s-a cazat în hotelul în care eu eram cazat în cantonament cu echipa de club și m-a contactat.

Inițial, mi-a zis că ar avea o ofertă pentru mine și dacă putem să ne vedem. Era ceva în regulă, venea cineva cu o ofertă, trebuia să vedem dacă putem să negociem. Mi-a zis apoi că sunt doar niște discuții, că nu e o ofertă clară, dar m-a întrebat dacă aș fi dispus a doua zi, la meci, să o las mai moale”, a povestit Florescu, pentru Gsp. 

George Florescu a debutat în fotbalul mare la Universitatea Cluj şi şi-a încheiat cariera tot în triocul
George Florescu a debutat în fotbalul mare la Universitatea Cluj şi şi-a încheiat cariera tot în tricoul „şepcilor roşii” ©FOTO:Flaviu Buboi / Sport Pictures

Cum a reacţionat

Florescu nici nu a vrut să audă. A refuzat „oferta” imediat cum persoana care l-a contactat şi-a dezvăluit planul.

„Am zis: „Îmi pare rău, dar să nu mai veniți niciodată la mine cu genul ăsta de lucruri”. M-am ridicat și am plecat. Pe urmă m-a sunat în camera de hotel și mi-a zis: «Vezi că în camera nu știu care te așteaptă ceva!». I-am zis atunci: «În viața vieții tale să nu mă mai suni! Pe niciun număr. Nici pe mobil, nici la hotel, nici nicăieri».

Asta m-a șocat și pe mine, că a venit cineva din România. Vă dați seama ce sistem au?! M-a luat pe ocolite cumva. Asta a fost singura experiență, dar niciodată n-am făcut parte din așa ceva și niciodată nu o să fac parte din așa ceva. Aici nu mai e deja vorba doar de integritate, ci și de credință”, s-a mai destăinuit fostul fotbalist.

Carieră bogată afară

Florescu a fost un adevărat globetrotter, evoluând pentru echipe din 6 ţări: Republica Moldova, Ucraina, Rusia, Azerbaidjan, Danemarca şi Cipru. Pentru Omonia Nicosia a bifat în 38 de partide în perioada 2016-2017. A fost ultima experienţă externă din cariera clujeanului.

Urmăriți Playsport.ro și pe