EXCLUSIV. Motivul real care a dus la despărțirea dintre Nicolo Napoli și FC U Craiova: „Obiectivele nu i s-au părut acceptabile”

Autori: Robert Zanfir, Justin Gafiuc / 07.06.2022, 20:09
EXCLUSIV. Motivul real care a dus la despărțirea dintre Nicolo Napoli și FC U Craiova: „Obiectivele nu i s-au părut acceptabile”

Nicolo Napoli (60 de ani) s-a despărțit de FC U Craiova. Clubul condus de Adrian Mititelu a anunțat plecarea antrenorului italian. Tehnicianul s-a aflat, în finalul ultimului sezon, la al optulea mandat pe banca oltenilor. Contactat de Playsport, Marcel Pușcaș a oferit o primă reacție.

Continuă circul la FC U Craiova. Nicolo Napoli și Adrian Mititelu nu au ajuns la un acord privind continuarea contractului și au anunțat despărțirea. Italianul a revenit la echipă pe finalul sezonului trecut și a reușit salvarea de la retrogradare cu nou-promovata.

FC U Craiova și Nicolo Napoli s-au despărțit încă o dată. Urmează și al 9-lea mandat?

Nicolo Napoli a avertizat în mai multe rânduri, în ultimele etape ale sezonului recent încheiat, că nu știe dacă va continua pe banca echipei. Iar anunțul puțin așteptat de suporterii oltenilor a venit în pauza competițională.

„Fotbal Club Universitatea Craiova nu a putut ajunge la o nouă înțelegere cu antrenorul italian Nicolo Napoli. Conducerea clubului urmează să se orienteze în următoarele zile spre un nou antrenor pentru preluarea funcției vacante”, a fost mesajul grupării din Bănie.

Nicolo Napoli a fost adus, în ianuarie, la FCU Craiova. A preluat echipa din subsolul clasamentului și a reușit să o claseze la final pe locul 4 din play-out, în spatele formațiilor care s-au luptat pentru barajul de Conference League.

Unde s-au blocat negocierile

Marcel Pușcaș a dezvăluit pentru Playsport unde s-au blocat negocierile cu antrenorul italia. Președintele oltenilor ne-a declarat că italianul nu a acceptat obiectivele intermediare.

„Lui Nicolo Napoli i s-a propus un contract de un an de zile cu obiectiv intrarea în play-off, dar i s-a trasat și un obiectiv intermediar, cel puțin locul opt după primele 10 etape și cel puțin locul șase la sfârșitul turului.

Aceste obiective intermediare nu le-a acceptat, motiv pentru care s-a decis întreruperea colaborării. Au fost obiective intermediare pe care le-au avut și Mutu și Stoican și pe care le-au acceptat la momentul respectiv, dar Nicolo Napoli a considerat că nu sunt acceptabile.

O să ne sfătuim, să alegem soluția pentru banca tehnică”, a spus Marcel Pușcaș pentru Playsport.

„Mi-am îndeplinit obiectivul, salvarea echipei de la retrogradare. Eu vreau să continui la Craiova, dar îmi doresc mai mult. Obiectivul meu pentru sezonul următor este să ajungem în play-off, iar pentru asta consider că ar mai fi nevoie de patru-cinci fotbaliști buni, în toate compartimentele. I-am transmis acest lucru lui Adrian Mititelu”, anunța Nicolo Napoli, pentru Gsp.

8 mandate a avut Nicolo Napoli pe banca echipei lui Adrian Mititelu

„Orice patron din fotbal are probleme cu fanii, oricâți bani ai băga. Dacă iei 10 ani la rând campionatul și al 11-lea termini pe locul 4, sau pe locul 10 cum sunt eu în momentul de față, e dezastru. Eu sunt mulțumit că am scăpat de baraj, dar zic că echipa merită mult mai mult. Tata nu e mulțumit, el își dorea un trofeu. La câți bani a investit și câți ani a pierdut în fotbal ar fi păcat să nu ia. Câteodată trebuie să te mulțumești cu puțin,
Adrian Mititelu jr.