Continuă exodul de la CFR Cluj. Campioana ar putea pierde încă un titular în perioada următoare

Olteanu Ștefan / 16.08.2022, 22:09
Continuă exodul de la CFR Cluj. Campioana ar putea pierde încă un titular în perioada următoare

Exodul continuă la CFR Cluj și după plecarea lui Daniel Graovac (29 de ani), fundaș cental proaspăt prezentat la Kasimpașa, în prima ligă a Turciei. Internaționalul din Bosnia Herzegovina ar putea fi urmat în perioada următoare de încă un titular al echipei antrenate de Dan Petrescu.

A semnat Graovac, urmează Andrei Burcă? Exodul continuă la CFR Cluj

CFR Cluj a anunțat oficial pe 12 august că s-a despărțit de Daniel Graovac, un fundaș central cu ștate vechi în fotbalul românesc, însă exodul continuă la campioana României și în perioada următoare un alt titular ar putea pleca.

Graovac a semnat cu Kasimpașa, ultima clasată din prima ligă a Turciei și a debutat deja într-un meci oficial. El a fost integralist în runda precedentă, când Kasimpașa s-a făcut de râs pe teren propriu, scor 0-6 cu Fenerbahce.

Startul de sezon este dezastruos pentru Kasimpașa, care în primele două etape a încasat 10 goluri și nu a reușit să marcheze niciunul. În acest context, șefii formației din Turcia caută în continuare întăriri. Iar Prosport.ro susține că pe lista conducerii se află un alt nume de la CFR Cluj.

Este vorba despre Andrei Burcă, fundaș central pentru care s-au mai purtat deja o serie de negocieri, însă fără succes. Cu o cotă de 4.000.000 de euro, potrivit Transfermark, Burcă este cel mai valoros jucător al campioanei. Așadar, prețul solicitat este unul pe măsura evaluării făcute de site-ul de specialitate, iar CFR Cluj nu se lasă ușor impresionată.

Totuși, sursa citată anterior a aflat că negocierile dintre CFR Cluj și Kasimpașa pentru transferul lui Andrei Burcă s-ar putea relua. Iar un factor decisiv în luarea unei decizii ar putea fi următorul meci al campioanei din cupele europene. CFR Cluj o va întâlni pe Maribor în play-off-ul Conference League, iar după tranșarea calificării i-ar putea stabili și viitorul lui Andrei Burcă.

Oferta din Turcia nu este singura venită pe numele lui Andrei Burcă

În vârstă de 29 de ani, Andrei Burcă mai are contract cu CFR Cluj până în 2024. El și-a manifestat deja de mai multe ori intenția de a pleca în străinătate, iar în această vară norocul ar putea să îi surâdă.

Pe lângă Kasimpașa, apărătorul central mai ete dorit și de Al Faisaly, formație proaspăt retrogradată din prima divizie a Arabiei Saudite. Conform sursei citate, Al Faisaly și-a manifestat intenția de a-l transfera pe Burcă și este de așteptat să facă o ofertă oficială în curând.

Pretențiile financiare ale conducerii de la CFR Cluj se ridică la aproximativ 2.000.000 de euro.

De-a lungul carierei, Andrei Burcă a mai evoluat pentru FCM Bacău, Aerostar și FC Botoșani. În tricoul echipei naționale, el a adunat un total de 12 apariții.

Un nou atacant pentru Dan Petrescu, după accidentarea lui Debeljuh. Ținta lui CFR Cluj a jucat în campionatul Italiei și al Belgiei.