Un nou atacant pentru Dan Petrescu, după accidentarea lui Debeljuh. Ținta lui CFR Cluj a jucat în campionatul Italiei și al Belgiei

Robert Zanfir / 13.08.2022, 18:17
Un nou atacant pentru Dan Petrescu, după accidentarea lui Debeljuh. Ținta lui CFR Cluj a jucat în campionatul Italiei și al Belgiei

Dan Petrescu caută un nou atacant, după accidentarea de lungă durată a lui Gabriel Debeljuh (25 de ani). Potrivit presei din Belgia, campioana României ar fi interesată de un uruguayan.

Dan Petrescu se pregătește pentru încă patru meciuri care se pot dovedi decisive atât în parcursul carierei lui, cât și pentru CFR Cluj. Antrenorul este suspendat în campionat, cu Botoșani și Hermannstadt. Între timp, va reveni și în Europa, unde are ca obiectiv obligatoriu victoria în dubla cu Maribor.

Un nou atacant pentru Dan Petrescu, după accidentarea lui Debeljuh

Implicat în lupta pentru campionat, Conference League și Cupa României, Petrescu a primit recent o nouă lovitură. Gabriel Debeljuh s-a accidentat cu Sahtior Soligors și va absenta 6 luni, după primul verdict.

Cristi Balaj a venit însă cu o o posibilă veste bună. Președintele lui CFR Cluj a dezvăluit la Playsport Live că atacantul ar putea reveni mult mai devreme. „S-ar putea să scăpăm mai ieftin!”, a spus Balaj.

Totuși, ardelenii vor să se asigure, iar presa din Belgia notează că românii au pus ochii pe Felipe Avenatti (29 de ani), legitimat la Standard Liege.

Uruguayanul cotat la 500 de mii de euro a mai jucat, de-a lungul carierei, pentru River Plate (Uruguay), Luqueno, Ternana, Bologna, Kortrikj, Standard Liege, Antwerp, Union SG și Beershoot.

Totuși, Le Derniere Heure notează că românii nu au înaintat nicio ofertă oficială.

CFR Cluj îi schimbă contractul lui Gabriel Debeljuh, după accidentarea gravă a atacantului

Cristi Balaj (50 de ani) susține că înțelegerea lui Gabriel Debeljuh (25 de ani) va fi prelungită, dacă diagnosticul medicilor se va confirma.

„Așteptăm certitudinea diagnosticului. Șansele de a fi cel pomenit de Dan Petrescu sunt foarte, foarte mari, dar mai există o oarecare speranță.

Dacă va fi nevoie de o intervenție ce-l va ține departe de teren 6 luni, îi vom propune lui Debeljuh prelungirea contractului, pentru a fi convins că aprecierea noastră este cel puțin la același nivel și că avem încredere că-și va reveni”, a afirmat Balaj la Pro Arena.

Am pierdut un jucător, pe Gabriel Debeljuh. Din ce am înţeles, are ceva la ligamentele încrucişate. Cred că va fi `out` şase luni. N-am cum să fiu fericit. Este foarte greu să-l înlocuim, este golgheterul nostru. Mai ales acum, când nu mai găseşti atacanţi. Să vedem ce jucători vom recupera în atac. Suntem subţiri, foarte subţiri.
Dan Petrescu