Continuă războiul creanțelor la Dinamo. Detalii de ultimă oră din club

Radu Bordei 04.04.2023, 13:25
Continuă războiul creanțelor la Dinamo. Detalii de ultimă oră din club

La Dinamo lucrurile sunt departe de a se fi aranjat, în ciuda noii conduceri și a acționariatului. Clubul trebuie să rezolve urgent problema planului de reorganizare și să scape și de contestațiile celor care vor să își recupereze creanțele.

Nou termen în procesul de la Dinamo. Când se judecă cererile de introducere a clubului în faliment

Conform Prosport, judecătorul a oferit timp de răgaz conducerii dinamoviste să rezolve cât mai multe din probleme. Următorul termen va fi pe 15 mai, atunci când se va judeca procesul de insolvență. Vor fi luate în discuție și cererile înaintate de avocații lui Dusan Uhrin jr și a firmei de pază NEI. Cu tehnicianul ceh, lucrurile par să intre în normal, așa că un faliment este foarte puțin probabil.

Totodată continuă și războiul dintre administratorul judiciar, firma RTZ și ACS FC Dinamo, societatea lui Nicolae Badea. Dacă firma care administrează insolvența la clubul din liga a doua solicită 55.000 de lei, Nicolae Badea a contraacat și, prin Computerland, vrea recuperarea unei creanțe de 433.615 lei, dintr-un contract de publicitate. În ambele cazuri, se așteaptă pronunțarea.

Dusan Uhrin a ajuns la o înțelegere cu Dinamo. Cum își va primi sumele restante

Ziua de luni, 3 aprilie, a fost marcată de un nou termen în procesul de insolvență al grupării din Ștefan cel Mare, magistrații Tribunalului București având pe ordinea de zi și cazul tehnicianului ceh, care nu și-a primit cei 12.800 de euro reprezentând salariile pentru mai și iunie 2022. Acesta a anunțat ulterior că și-a dat acordul ca banii să îi fie virați până la vară.

Administratorul special, Vlad Iacob, a fost cel care l-a convins să le acorde „câinilor” acest răgaz. În schimb, nimeni din noua conducere nu l-a contactat. Plata se va face astfel în doua tranșe: prima pe 30 mai, iar a doua o lună mai târziu.

Știu de termenul de luni, avocatul meu m-a reprezentat. Am ajuns la o înțelegere cu clubul și voi amâna plata până la vară, am semnat actele. Ei au nevoie în acest moment să primească licența de la Federație și, astfel, am discutat, am decis să-i ajut. Cei din noua conducere (n.r. – Andrei Nicolescu sau Eugen Voicu) nu m-au sunat, dar am vorbit cu Vlad Iacob, el a fost cel care m-a convins, a declarat Dusan Uhrin pentru prosport.ro.

De asemenea, fostul antrenor Mircea Rednic trebuie să încaseze 11.200, iar Mirko Ivanovski, Cătălin Carp și Andreas Mihaiu mai au de primit 11.943, 10.000, respectiv 9.800 de euro. Alte datorii sunt cele către firma de transport Tarsin (6.540 euro), Primăria Municipiului București (4.450 euro) sau fotbaliștii Dragoș Penescu (3.000 euro) și Răzvan Grădinaru (5.600 de euro).

Urmăriți Playsport.ro și pe