Contre la Dinamo după prima victorie în deplasare a sezonului. Ce și-au spus Steliano Filip și Vlad Morar. “O să-i mai arăt!”

Olteanu Ștefan 02.04.2022, 08:42
Contre la Dinamo după prima victorie în deplasare a sezonului. Ce și-au spus Steliano Filip și Vlad Morar. “O să-i mai arăt!”

Dinamo a obținut prima victorie în deplasare în acest sezon, scor 2-0 la Ploiești cu Chindia, iar la finalul partidei au avut loc și câteva contre între doi dintre remarcații meciului. Vlad Morar (28 de ani) a ținut să îi ofere un răspuns tăios lui Steliano Filip (27 de ani), după ce acesta din urmă s-a declarat „surprins” de golul pe care l-a marcat colegul său.

„O să-i mai arăt lui Steliano Filip niște goluri înscrise de mine”. Contre la Dinamo după prima victorie în deplasare a sezonului

Vlad Morar și Steliano Filip au contribuit direct la prima victorie în deplasare pe care Dinamo a obținut-o în acest sezon. „Câinii” s-au impus pe stadionul „Ilie Oană” din Ploiești, scor 2-0 în fața Chindiei Târgoviște. Partida a fost una destul de echilibrată, însă în repriza secundă elevii antrenați de Dușan Uhrin au fost mai preciși pe faza ofensivă și au reușit să puncteze de două ori. Scorul a fost deschis în minutul 68, după ce Vlad Morar avut parte de o acțiune individuală de excepție. După o cursă fantastică în care a driblat trei adversari, Morar a finalizat elegant cu un șut la colțul lung.
Golul secund al dinamoviștilor a venit în minutul 81, când Steliano Filip i-a oferit o centrare perfectă lui Irobiso, iar acesta din urmă a finalizat spectaculos din 6 metri.
La finalul jocului, Steliano Filip, care a mai pus poarta Chindiei în pericol și prin alte acțiuni, a ținut să îl laude într-un mod inedit pe Vlad Morar:

M-a surprins când am văzut că nu-l mai oprește nimeni… Era să-l blochez eu, la un moment dat m-am dat la o parte. Mă bucur că a înscris un gol foarte frumos. Sper să o țină tot așa, să dea cât mai multe”, a declarat Steliano Filip.

La scurt timp, mai în glumă, mai în serios, Vlad Morar i-a răspuns colegului său:

O să-i mai arăt niște goluri din Grecia (n.r. – a jucat la Panetolikos), dacă l-am surprins”, a declarat marcatorul primului gol.

Vlad Morar a evoluat pentru Panetolikos în perioada 2017 – 2020. În Grecia, Morar a marcat 16 goluri și a oferit două pase decisive în 56 de meciuri.

Runda cu numărul 3 din play-out, excelentă pentru Dinamo. „Câinii” se apropie de locurile salvatoare

Dinamo a profitat în runda a 3-a din play-out și de pașii greșiti pe care contracandidatele în lupta pentru evitarea retrogradării i-au făcut. CS Mioveni și FC U Craiova au remizat, în timp ce Chindia, care i-a fost adversară directă lui Dinamo, nu s-a ales cu niciun punct.
Astfel, în acest moment, Dinamo s-a apropiat la 6 puncte de primul loc direct salvator, ocupat de CS Mioveni, cu 19 puncte.

E binevenită victoria, ne bucurăm că am câștigat după foarte mult timp. Important este să o ținem pe această linie. Diferența, astăzi, a făcut-o atitudinea. Ne-a lipsit șansa până acum. În multe meciuri ba am fost egalați în ultimul minut, ba am luat goluri din nimic. Și mă bucură că avem două meciuri la rând fără gol primit. Sper să legăm încă o victorie, să o ținem tot așa.

Chiar am vorbit cu băieții înainte de meci. Am spus să nu mai facem calcule, să nu ne mai gândim la baraj sau dacă ne salvăm direct. Ci să o luăm meci cu meci, să avem continuitate. E clar, victoriile aduc victorii, ne dorim să o ținem pe această linie”, a mai declarat Steliano Filip, la finalul duelului cu Chindia.

În runda viitoare, Dinamo va primi vizita celor de la FC U Craiova. Oltenii au 22 de puncte în clasament și sunt pe locul 5.

Dusan Uhrin rămâne rezervat după victoria cu Chindia: „Este doar un mic pas”. De ce nu consideră meciul cu FC U Craiova un derby.