Controversatele vorbe rostite de Simona Halep pe marginea unui subiect sensibil: „Sincer, sunt împotrivă”

Giosanu Catinca 29.04.2022, 12:24
Controversatele vorbe rostite de Simona Halep pe marginea unui subiect sensibil: „Sincer, sunt împotrivă”

Simona Halep a vorbit despre problema jucătorilor ruși care au primit interzis la Wimbledon. Dubla campioană de Grand Slam nu este de acord cu războiul declanșat de Vladimir Putin, dar nu susține nici decizia oficialilor de la Wimbledon.

Simona Halep, despre interzicerea jucătorilor ruşi şi bieloruşi la Wimbledon

Simona Halep a criticat decizia organizatorilor turneului de la Wimbledon de a le interzice jucătoarelor şi jucătorilor din Rusia şi Belarus să participe la al treilea grand slam al anului. Subiectul a fost dezbătut de mai multe personalități sportive din lume și nu numai.

Jucătoarea din Constanța, în vârstă de 30 de ani, a explicat că este împotriva războiului din Ucraina. Ea consideră, totuși, că sportivii din Rusia ar fi trebuit să fie lăsați să evolueze la Wimbledon.

Nu vreau să vorbesc despre politică, pentru că în opinia mea este politică. Tenisul este un sport individual și, după părerea mea, sportivi nu au nicio vină. E o decizie grea. Sunt sigură că nu a fost o hotărâre ușor de luat. Mă simt tristă pentru tot ceea ce se întâmplă acum în Ucraina și pentru toți oamenii care suferă. Sunt împotriva războiului și sper că se va încheia curând.

Suntem aproape, acolo. Nu este ușor pentru nimeni, dar tenisul e un sport individual. Sportivii nu mai joacă sub steagul Rusiei, ceea ce cred că a fost o mișcare bună. În rest, este politică și vreau să stau departe de asta. Iubesc sportul.”, a declarat Simona Halep, conform jurnalistului Ben Rothenberg.

”Această problemă este acum analizată de o echipă de avocați”

Președintele Federației de Tenis din Rusia, Shamil Tarpishchev, a avertizat, la rândul său, că va apela la toate căile legale pentru a schimba decizia organizatorilor din Marea Britanie.

Lucrăm la această problemă din punct de vedere legal. Toate organizațiile sportive susțin participarea noastră, trebuie să lucrăm și apoi să luăm o decizie. Aceasta este o încălcare a drepturilor omului, un nonsens. Deși toată lumea din tenis ne susține, Anglia se pune de-a curmezișul.

Această problemă este acum analizată de o echipă de avocați. Sportivii nu ni se opun, ba dimpotrivă. Djokovic a numit această decizie nebună și consider că are dreptate.
ATP și WTA au transmis că ar trebui să ne fie permis să participăm. Decizia englezilor este o încălcare a tuturor normelor și regulilor. Avocații vor rezolva problema, am încredere!”, a declarat Shamil Tarpishchev, potrivit rușilor de la RBC Sport.

Decizia organizatorilor de la Wimbledon

Reprezentanții competiției din regatul Unit competiției din Marea Britanie nu le-au permis sportivilor ruși și belaruși să participe la ediția 2022 pentru a preveni situația în care un potențial succes al acestora ar fi utilizat de mașinăria de propagandă rusească pentru a justifica în vreun fel continuarea războiului din Ucraina.

Având în vedere profilul Campionatelor din Regatul Unit și din întreaga lume, este responsabilitatea noastră să limităm influența globală a Rusiei prin cele mai puternice mijloace posibile. În circumstanțele unei astfel de agresiuni militare nejustificate și fără precedent, ar fi inacceptabil ca regimul rus să obțină vreun beneficiu din implicarea jucătorilor ruși sau bieloruși la Wimbledon. Prin urmare, decizia noastră este, cu regret profund, să refuzăm înscrierile jucătorilor ruși și bieloruși la Campionatele din 2022.”, se arată în comunicatul organizatorilor Grand Slam-ului de la Londra.